Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου: Στο… μικροσκόπιο του Κυριάκου Μητσοτάκη η διαγραφή της Μαρίας Σπυράκη

Ημέρα αποφάσεων η σημερινή καθώς, αφού ενημερωθεί ο πρωθυπουργός για την υπόθεση Σπυράκη, αναμένεται να λάβει την οριστική του απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι με την Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη.

Ως «πολύ σοβαρή» χαρακτήρισε την υπόθεση της κ. Σπυράκη, σχετικά με το αίτημα του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα για την άρση της ασυλίας της, σε δηλώσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής.
Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως δεν έχει πλήρη εικόνα, «θα επιστρέψω στην Αθήνα να μελετήσω το ζήτημα και να απαντήσω αύριο», συμπλήρωσε αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά/ Είτε να κριθεί ότι δεν υπάρχει σοβαρό θέμα και η κ. Σπυράκη να παραμείνει στη θέση της, είτε να αποφασιστεί διαγραφή ή ακόμη και παραίτηση με πρωτοβουλία της ίδιας της ευρωβουλευτού της ΝΔ.

«Παραιτούμαι της ασυλίας»
Την ίδια ώρα, την παραίτησή της από την ευρωβουλευτική της ασυλία καταθέτει όπως η ίδια η Μαρία Σπυράκη δηλώνει, και ζητά το άμεσο ξεκαθάρισμα της υπόθεσης για την οποία ο Ευρωπαίος εισαγγελέας ζήτησε άρση ασυλίας.

Σύμφωνα με την ίδια, η υπόθεση αφορά στο επίδομα αλλοδαπής που ελάμβανε συνεργάτης της, χωρίς να έχει το απαιτούμενο διάστημα παραμονής στην έδρα του ευρωκοινοβουλίου.

Όλα ξεκίνησαν μετά από έρευνα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), η οποία εντόπισε… «σκιές» στη διαχείριση της βουλευτικής της αποζημίωσης όσον αφορά τις αμοιβές Βοηθών της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Υπάρχει υπόνοια απάτης επιζήμιας για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε» σημείωνε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας. Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη η κ. Σπυράκη είχε δώσει άτυπη άδεια σε κάποιον συνεργάτη της που είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας, κάτι το οποίο εντοπίστηκε από την OLAF και έτσι θα μπει στο στόχαστρο έρευνας της Δικαιοσύνης για κακοδιαχείριση.

ΠΗΓΗnewsbreak.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση