Άγριος πόλεμος ανάμεσα σε «σημιτικούς» και «καραμανλικούς» στη Νέα Δημοκρατία

Μάχη αναμένεται να δοθεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας για το πρόσωπο που θα προταθεί από την κυβερνητική πλειοψηφία για τον θώκο της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Μπορεί οι τελικές αποφάσεις αποφάσεις να αφορούν τον πρωθυπουργό ωστόσο οι αντιδράσεις είναι ήδη πολλές.
Το πρώτο μήνυμα που έχουν «στείλει» πάνω από 70 βουλευτές της Κ.Ο. του κόμματος είναι πως δεν πρόκειται να στηρίξουν μια νέα υποψηφιότητα της Κατερίνας Σακελαροπούλου. Ανάμεσα σε αυτούς τους 70 βουλευτές είναι και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Η απόλυτη πλειοψηφία των κυβερνητικών βουλευτών, θα ήθελε να δει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προτείνει για πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας τον έτερο πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του κόμματος, Κώστα Καραμανλή.

Εδώ κάπου, υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα τελείωνε η συζήτηση.

Αντιθέτως, όπως αποκαλύπτει το pronews.gr, εδώ κάπου ξεκινά ο πονοκέφαλος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς οι «σημιτικοί» της Νέας Δημοκρατίας, ναι, οι «σημιτικοί» της Νέας Δημοκρατίας αντιδρούν σθεναρά σε αυτό το ενδεχόμενο.

Συνάντηση του Κώστα Καραμανλή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Συνάντηση του Κώστα Καραμανλή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Υπουργοί, βουλευτές, στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη που προέρχονται από το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη δεν ξεχνούν την παρ΄ολίγον ήττα του 2000 και την προδιαγεγραμμένη ήττα του 2004, που οδήγησε τον Κώστα Σημίτη στην παραίτηση, δίνοντας το δαχτυλίδι της διαδοχής στον Γ.Α.Παπανδρέου.

Είναι πραγματικό γεγονός πως στο στόχαστρο πολλών στελεχών στη ΝΔ βρίσκονται τα «ορφανά» του Σημίτη – όπως οι ίδιοι αποκαλούν – και είναι πρόσωπα, τα οποία ανήκουν στο στενό πυρήνα του Μεγάρου Μαξίμου.

Δεν είναι λοιπόν μόνο οι «καραμανλικοί» που έχουν «αλλεργία» σε ο,τιδήποτε θυμίζει τον «αρχιερέα της διαπλοκής» – όπως τον είχε αποκαλέσει ο Κώστας Καραμανλής – και πρωθυπουργό των Ιμίων του Ελσίνκι, της Μαδρίτης και των γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο, όπως του προσάπτουν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Κώστα Σημίτη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Κώστα Σημίτη

Αλλά και οι «σαμαρικοί» χρεώνουν στους «σημιτικούς» πολύ «περίεργες» απόψεις για τα εθνικά μας θέματα που οδηγούν σε τετελεσμένα υπέρ της Τουρκίας.

Παράδειγμα οι δηλώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη πως τα 12 ν.μ. αποτελούν εθνικισμό είχαν προκαλέσει αρνητικές αντιδράσεις, παρόλο που έγινε προσπάθεια να ανασκευάσει την δήλωσή του. Εκεί όμως που «καραμανλικοί» και «σαμαρικοί» σηκώνουν τα χέρια ψηλά είναι με τον Γιώργο Γεραπετρίτη και τον Άκη Σκέρτσο….

Οι «σημιτικοί» της κυβέρνησης, έχουν – σύμφωνα με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας – την δική τους ατζέντα για τα εθνικά μας θέματα και την γενικότερη εξωτερική πολιτική της χώρας. Ειδικά στις σχέσεις μας με την Τουρκία, ακολουθούν – σύμφωνα πάντα με τους στενούς συνεργάτες των πρώην πρωθυπουργών – «ύποπτες» διαδρομές.

Τα παραπάνω και ακόμη περισσότερα οδηγούν με νομοτελειακή ακρίβεια σε πολιτική μάχη χαρακωμάτων με τους «σημιτικούς» της κυβέρνησης να έχουν κηρύξει persona non grata τον Κώστα Καραμανλή διότι μεταξύ άλλων ξέρουν πως θα σταθεί εμπόδιο στα σχέδιά τους.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ