«Ύποπτος για τη διάπραξη αντεθνικών πράξεων» – Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Νίκο Ανδρουλάκη

Πολύ μεγάλο είναι το θέμα που ανακύπτει μετά την απαλλαγή της εισαγγελέως της ΕΥΠ που υπέγραφε τις «νόμιμες επισυνδέσεις», καθώς προκύπτει ότι υπήρχαν βάσιμες υποψίες και τεκμηριωμένες για να δεχθεί η Β. Βλάχου να υπογράψει την παρακολούθησή του.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη καθώς θα πρέπει να εξηγήσει ποια ήταν αυτά τα στοιχεία που οδήγησαν στην απόφαση της εισαγγελέως να δεχτεί την πρόταση των έξι διευθυντών της ΕΥΠ να τον παρακολουθήσουν ως ύποπτο διάπραξης αντεθνικών πράξεων.

Εναντίον της πρώην Εισαγγελέως της ΕΥΠ Βασιλικής Βλάχου, είχε κινηθεί πειθαρχική έρευνα, μετά από εντολή, που είχε δώσει ο ε.τ. Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου και Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Επιθεώρησης Χρήστος Τζανερίκος, ο οποίος παραιτήθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο, τον περασμένο Απρίλιο, καταγγέλλοντας κυβερνητική προσπάθεια παρεμβάσεων στο έργο του.

Τη θέση της κ. Βλάχου στην ΕΥΠ μετά την απαλλαγή της κατέλαβε η Αντεισαγγελέας ΑΠ Ευδοκία Πούλου, με δεύτερη Εισαγγελέα ΕΥΠ την Αντεισαγγελέα ΑΠ Αναστασία Μασούρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πειθαρχική έρευνα σε βάρος της κ. Βλάχου αρχειοθετήθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι την πειθαρχική δίωξη της κας Β. Βλάχου είχε ζητήσει και ο Πρόεδρος του ΔΣ ΑΔημήτρης Βερβεσός, ο οποίος σε δήλωσή του είχε αναφέρει: «Επιβάλλεται να διερευνηθεί άμεσα εάν η αρμόδια εισαγγελέας διερεύνησε την πλήρωση των ουσιαστικών προϋποθέσεων για την άρση του απορρήτου ή απλώς περιέβαλε με το κύρος τής δικαστικής Αρχής τις εκτιμήσεις και τις ενέργειες της ΕΥΠ, εάν προέβη ή μη σε καταχρηστική και αυθαίρετη εφαρμογή των σχετικών διατάξεων, καθώς και εάν οι υπάλληλοι της ΕΥΠ που συνέταξαν τη σχετική εισήγηση παρέβησαν το καθήκον τους, με αποτέλεσμα την πολλαπλή παραβίαση του ρυθμιστικού πλαισίου περί απορρήτου. Κάθε άλλη προσέγγιση θα συνιστά καταφανή παράβαση της αρχής της νομιμότητας, που οριοθετεί το καθήκον διερεύνησης και δίωξης των ποινικών αδικημάτων».

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...