«Ύμνος στην εργασία των υπερηλίκων» από τη Δόμνα Μιχαηλίδου

Ως «ύμνο στην εργασία των υπερηλίκων» και ως «αναφορά στον “θρίαμβο” της πολιτικής της ΝΔ, η οποία έχει αναγκάσει κάποιους απόμαχους της δουλειάς, οι οποίοι εργάζονταν μια ζωή για να εξασφαλίσουν τη σύνταξή τους, να αναζητούν πρόσθετο εισόδημα» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τα όσα είπε η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου σε τηλεοπτική εκπομπή.

Συγκεκριμένα, η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζει πως ελπίζει να μην είναι ο σκοπός της η εξοικείωση της κοινωνίας με την έννοια της συνταξιοδότησης μετά τα 70.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η διαβεβαίωση της υπουργού Εργασίας κ. Δ. Μιχαηλίδου, στην εκπομπή του Γ. Αυτιά στον ΣΚΑΪ, ότι η 72χρονη μητέρα της είναι μέσα στην ενέργεια και στη δύναμη και ότι θα θέλει να δουλέψει εάν ξέρει ότι θα διατηρηθεί η σύνταξή της, δεν είναι μόνο ένας ύμνος στην εργασία των υπερηλίκων.

Είναι και μια άμεση αναφορά στον “θρίαμβο” της πολιτικής της ΝΔ, η οποία έχει αναγκάσει κάποιους απόμαχους της δουλειάς, οι οποίοι εργάζονταν μια ζωή για να εξασφαλίσουν τη σύνταξή τους, να αναζητούν πρόσθετο εισόδημα.

Για την κ. Μιχαηλίδου, η ευεξία των ηλικιωμένων είναι ένας καλός λόγος για να θέλουν να εργαστούν, αντί να τη διοχετεύσουν, για παράδειγμα, στην οικογένειά τους και στη διαμόρφωση μιας ευχάριστης καθημερινότητας με πολλές δραστηριότητες.

Δεν “πάει” το μυαλό της ότι μπορεί να χρειάζονται επιπρόσθετο εισόδημα επειδή είναι μικρές οι συντάξεις τους, άρα ότι θα πρέπει να υπάρξει σε αυτό το πεδίο παρέμβαση, προκειμένου να αυξηθούν οι συντάξιμες αποδοχές. Αλλά πώς να το κάνει αυτό μια κυβέρνηση που έκοψε το δώρο στους συνταξιούχους;

Δεν σκέφτεται η υπουργός ότι πολλοί συνταξιούχοι δεν μπορούν να εργαστούν, ακόμη κι αν θέλουν.

Δεν εξετάζει το, σοβαρό, ενδεχόμενο να μη μπορεί να βρει δουλειά ένας συνταξιούχος και μάλιστα άνω των 70 ετών, όσο ενέργεια κι αν έχει.

Και με 11% ανεργία, ένα ποσοστό που έρχεται σε σύγκρουση με τις κυβερνητικές τυμπανοκρουσίες για ανάπτυξη και κορυφαίες οικονομικές επιδόσεις, δεν περνά από το μυαλό της υπουργού Εργασίας ότι υπάρχουν άλλες προτεραιότητες ως προς την απασχόληση.

Εκτός κι αν σκοπός είναι να εξοικειωθεί η κοινωνία με την έννοια της συνταξιοδότησης μετά τα 70. Ας ελπίσουμε όχι, παρότι είχε υπάρξει μια τέτοια συζήτηση από την πλευρά κυβερνητικών στελεχών.»

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...