«Όποιος δεν ψηφίζει, παραιτείται» – Νέα «βόμβα» Κακλαμάνη στην κυβέρνηση (vid)

«Όποιος δεν ψηφίζει, παραιτείται» επισήμανε ο Νικήτας Κακλαμάνης σε συνέντευξή του για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Δείτε τις δηώσεις του Νικήτα Κακλαμάνη:

«Εγώ για πρώτη φορά ενημερώθηκα από το κόμμα μου με συνάντηση που είχα, που δεν την προκάλεσα εγώ, από τον σύμβολο του πρωθυπουργού, κύριο, Πατέλη, αρχές Οκτωβρίου, όπου του είπα την άποψή μου επί της ουσίας, που συμπίπτει με αυτά που ακούσαμε από τον πρωθυπουργό. Εφόσον αυτά τα δω αποτυπωμένα στο χαρτί, θα υπερψηφίσω το σχέδιο νόμου. Επί της διαδικασίας, του είπα ότι είτε θα πρέπει το νομοσχέδιο αυτό να έχει ψηφιστεί το αργότερο μέχρι 15 Νοεμβρίου ή να πάει μετά τις ευρωεκλογές».

«Γνωρίζω πως στη λαϊκή μας βάση υπάρχει προβληματισμός, έως και άρνηση ενός κομματιού της, σχετικά με την επικείμενη ρύθμιση».

«Δεν είμαι υπέρ της αποχής του βουλευτή. Από το ’90 που είμαι στη Βουλή, ουδέποτε απείχα σε ψηφοφορία. Επί κυβέρνησης Σαμαρά αρνήθηκα να ψηφίσω τον νόμο για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και τον ΕΝΦΙΑ και διεγράφην από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Δεν επέλεξα ούτε την αποχή, ούτε το λευκό, ούτε τίποτα. Ο βουλευτής πρέπει να έχει το θάρρος, πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν ο ίδιος ο αρχηγός σου λέει ότι δεν μπαίνει θέμα κομματικής πειθαρχίας.

Και θεωρώ αυτονόητο πως το σύνολο των μελών της κυβέρνησης ή ψηφίζει ή όποιος δεν ψηφίζει, παραιτείται. Όταν ένας υπουργός διαφωνεί με τον πρωθυπουργό που τον διόρισε, δεν παραιτείται ο πρωθυπουργός. Δεν θυμάμαι στην ιστορία να έγινε κάτι τέτοιο. Ο υπουργός παραιτείται. Είναι θέμα θεσμού και αξιακού κώδικα».

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....