Όλο το σχέδιο για το νέο κόμμα των Μπογδάνου, Τζήμερου, Φαήλου – Το χρονοδιάγραμμα και το παρασκήνιο

Του Βασίλη Σκουρή

Ο κύβος ερρίφθη.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έδωσε τα χέρια με τον Θάνο Τζήμερο και τον Φαΐλο Κρανιδιώτη και θα διεκδικήσουν από κοινού την είσοδό τους στη Βουλή στις προσεχείς εκλογές.

Το χρονοδιάγραμμα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη, έχει ως εξής:

-Την προσεχή Τετάρτη ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, στις 6 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Στράτος Βασιλικός, θα ανακοινώσει την ίδρυση της πολιτικής κίνησης «Εθνική Συμφωνία». Παρόντες θα είναι ο πρόεδρος της «Δημιουργίας» Θάνος Τζήμερος και ο αντιπρόεδρος Φαΐλος Κρανιδιώτης, ενώ έχει κληθεί και ο Νίκος Καραχάλιος, επικεφαλής του πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ επί Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αλλά και η γνωστή για τις πολιτικές της θέσεις, πρώην ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Ελένη Θεοχάρους από την Κύπρο.

-Αρχές Μαΐου αναμένεται να ανακοινωθεί η δημιουργία συνασπισμού κομμάτων από την «Εθνική Συμφωνία» και την «Δημιουργία». Πρόεδρος θα είναι ο Θάνος Τζήμερος και αντιπρόεδροι ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και Φαΐλος Κρανιδιώτης. Το πιθανότερο όνομα του συνασπισμού , σύμφωνα με τις συζητήσεις που έχουν γίνει, είναι το «Εθνική Δημιουργία», ενώ έχει ακουστεί και το «Συν-Δημιουργία», χωρίς να αποκλείεται και κάποιο άλλο, αφού οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμα.

-Όλο το επόμενο διάστημα και έως ότου προκηρυχθούν οι εκλογές, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος θα λειτουργεί στη Βουλή ως ο «κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος» του νέου κόμματος, με παρεμβάσεις, κατάθεση ερωτήσεων κοκ.

-Από τον Μάιο και μετά θα ακολουθήσουν και οι ανακοινώσεις νέων προσχωρήσεων στο νέο κόμμα, με τους επικεφαλής να ελπίζουν και σε επώνυμους δεξιούς, που θα διαχωρίσουν τη θέση τους από τη Νέα Δημοκρατία του κ Μητσοτάκη.

Οι τρεις άνδρες, σύμφωνα με τις πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας», έδωσαν τα χέρια, επικυρώνοντας τη συμφωνία τους στο δικηγορικό γραφείο του Φαΐλου Κρανιδιώτη, ευελπιστώντας ότι θα είναι το έβδομο κόμμα στη Βουλή.

Νεότερα για τις διεργασίας και τους ανταγωνισμούς στην «δεξιά πολυκατοικία» προσεχώς.,..

ΠΗΓΗieidiseis.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ