Όλα όσα είπε ο Ερντογάν στο αεροπλάνο της επιστροφής (vid)

Όλα όσα είπε ο Ερντογάν στο αεροπλάνο της επιστροφής. Για νέα εποχή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά την επίσκεψή του στην Αθήνα έκανε λόγο ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στο ταξίδι της επιστροφής την Πέμπτη (07.12.23), αποτιμώντας ιδιαίτερα θετικά την παρουσία του στην πρωτεύουσα μετά από έξι ολόκληρα χρόνια. Κάτι που φάνηκε, εξάλλου, και από τις δηλώσεις του στις συναντήσεις του τόσο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους στο αεροπλάνο της επιστροφής, ο Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε πολύ θετικό το κλίμα της επίσκεψής του στην Αθήνα, τονίζοντας ότι αυτή «θα ανοίξει μία νέα σελίδα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε τη μη παρέμβαση ξένων χωρών στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως «οι δύο χώρες έχουν τη γνώση, την εμπειρία και τη βούληση να λύσουν τα προβλήματά τους ειρηνικά χωρίς την παρέμβαση τρίτων».

«Προσπαθούμε να αναπτύξουμε τη συνεργασία μας σε όλους τους τομείς. Μπορούμε επίσης να παρέχουμε στην Ελλάδα ενέργεια από τον πυρηνικό μας σταθμό που θα κατασκευαστεί στη Σινώπη», δήλωσε ακόμη ο ίδιος.

Ως το μέτωπο του πολέμου στη Μέση Ανατολή, ο Ερντογάν είπε στους δημοσιογράφους πως ζήτησε από τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να στηρίξει την Παλαιστίνη.

«Είπα στον Μητσοτάκη ότι θα θέλαμε να σας δούμε στο πλευρό της Παλαιστίνης, θα ευχόμουν να μην ήσασταν ανάμεσα σε αυτούς που έχουν τραβήξει την άκρη τους. Το καθήκον μας είναι να υπενθυμίζουμε την αλήθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού