Όλα τα ονόματα που θα στελεχώσουν το Ελληνικό Κέντρο Αμυντικής Καινοτομίας

Σύμφωνος με τη λογοδοσία του Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας (ΕΛΚΑΚ) στην επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής δήλωσε ο Νίκος Δένδιας, αποδεχόμενος το σχετικό αίτημα κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας στη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, απέρριψε ωστόσο, το αίτημα να υπάρξει ακρόαση της προτεινόμενης διοίκησης από την αρμόδια επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, καθώς είναι τελείως εκτός αντικειμένου.

Επιπλέον, ανακοίνωσε τα ονόματα του ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας. Πρόεδρος θα οριστεί ο απόστρατος αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης, ενώ εντός του δεκαμελούς ΔΣ θα υπάρχει και γενικός διευθυντής εξοπλισμών, θέση για την οποία ορίστηκε ο υποστράτηγος Ιωάννης Μπούρας. Επίσης, όπως ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα υπάρχει εντός του ΔΣ και γενικός διευθυντής καινοτομίας, θέση στην οποία θα οριστεί ουποστρατηγός Γεώργιος Πανούσης. «Το ΕΛΚΑΚ δεν είναι ελεγχόμενο από το κράτος. Ελέγχεται διά του ΓΕΕΘΑ, διά των δύο ανωτάτων αξιωματικών», είπε για να συμπληρώσει πως ακολούθησε την εισήγηση του ΓΕΕΘΑ.

Όσον αφορά στη «λογοδοσία», συμφώνησε να είναι σε ετήσια βάση, ώστε «να γίνεται μία ενημέρωση επί των καινοτόμων προγραμμάτων και από κει και πέρα ο έλεγχος ασκείται, διά του ΓΕΕΘΑ και όχι από εξωγενές όργανο».

Σύμφωνα με τον κ. Δένδια, υπάρχουν δύο εσωτερικά ελεγκτικά όργανα και εσωτερική επιτροπή έλεγχο και διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων του υπουργείου.

«Είμαι εξαιρετικά προσεκτικός στην διαχείριση του δημοσίου χρήματος έστω και αν εδώ δεν μιλάμε για τα μεγάλα ποσά που είναι τα γενικά εξοπλιστικά προγράμματα. Εάν δείτε τους προϋπολογισμούς των αρχικών προγραμμάτων, μιλάμε για λίγα εκατομμύρια. Δεν είναι λίγα χρήματα είναι χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου και πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με μεγάλο σεβασμό. Αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουμε και το θέμα της μυστικότητας και της τήρησης του απορρήτου», κατέληξε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δημοσκόπηση για γέλια για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς – Ποιοι κύκλοι τρομοκρατούνται από την άνοδο Κασσελάκη

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Είδατε,...

Το… απαγορευμένο βίντεο που λαμβάνουν στα κινητά τους επιτελείς του Mega Channel για το παρελθόν της Αναστασίας Γιάμαλη (vid)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....