Ως «ατυχές γεγονός» βλέπει ο Μητσοτάκης την ακύρωση της συνάντησης με το Ρίσι Σούνακ

Ως «ατυχές γεγονός» βλέπει ο Μητσοτάκης την ακύρωση της συνάντησης με το Ρίσι Σούνακ. Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έχει το πρωί της Τετάρτης (29.11.2023) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε δεκτός από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο και σχολίασε μπροστά στις κάμερες την ακύρωση της συνάντησης με το Ρίσι Σούνακ λέγοντας πως είναι ένα ατυχές γεγονός.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός είπε: «Επέστρεψα χθες από το Λονδίνο. Δυο μόνο κουβέντες για το ατυχές γεγονός της ακύρωσης της προγραμματισμένης μου συνάντησης με τον Βρετανό ομόλογό μου.

Θεωρώ ότι αυτό δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις με την Βρετανία σε βάθος χρόνου. Έχουν ένα ιστορικό βάθος. Είχε και μια θετική πλευρά η ακύρωση αυτής της συνάντησης ότι απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη δημοσιότητα όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και στην παγκόσμια κοινή γνώμη το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε και για τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

«Ήθελα να σας ενημερώσω για μια σειρά από σημαντικές μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες. Απολύτως συνεπείς με το προεκλογικό μας πρόγραμμα. Ήδη έχει κατατεθεί στη Βουλή και εισάγεται στις επιτροπές το φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο περιλαμβάνει σημαντικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Αυτό που προστέθηκε είναι ότι αν κάποιος θεωρεί ότι αδικείται μπορεί να ζητήσει ο ίδιος φορολογικό έλεγχο τα για τα τελευταία 5 χρόνια. Αποδίδω μεγάλη σημασία στην έννοια της φορολογικής δικαιοσύνης και τα έσοδα από αυτή την παρέμβαση κατευθύνονται σε υγεία και Παιδεία.

Επίσης, χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης παρουσίασε τις παρεμβάσεις στον Ποινικό Κώδικα για να αντιμετωπίσουμε την μάστιγα της ατιμωρησίας. Η μάχη κατά της εισαγόμενης ακρίβειας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και οι έλεγχοι όσο πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα θα συνεχίζονται αμείωτοι», τόνισε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων