«Ψάχνω λαμόγια γιατρούς για να μου δώσουν…» – Σκάνδαλο με τα ψευδή πιστοποιητικά

Συναγερμός έχει σημάνει στις διωκτικές αρχές ολόκληρης της χώρας, εξαιτίας των φαινομένων με τα πλαστά πιστοποιητικά, αφού τουλάχιστον 10 εμβολιαστικά κέντρα ελέγχονται με την υποψία της απάτης.

Μετά τα γνωστά φαινόμενα των «μαϊμού» πιστοποιητικών τόσο στον Παλαμά Καρδίτσας, όσο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί «σαρώνουν» απ’ άκρη σ’ άκρη τη χώρα για να εντοπίσουν τυχόν παρατυπίες.

Οι τρόποι ελέγχου για απάτη στα εμβολιαστικά κέντρα

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί τσεκάρουν αρχικά αν υπάρχει μεγάλος αριθμός πολιτών από μακρινές περιοχές που εμβολιάστηκαν στα εν λόγω εμβολιαστικά κέντρα, χωρίς να συντρέχει κάποιος προφανής λόγος γι’ αυτό.

Επιπλέον, αν εντοπιστούν μαζικοί εμβολιασμοί που πραγματοποιούνται βραδινές ώρες, πράγμα σπάνιο για τα περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα, τότε αυτά μπαίνουν στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών.

«Εμείς παρακολουθούμε τη διαδικασία και βλέπουμε πού υπάρχει το λεγόμενο μοτίβο απάτης. Και εκεί πρέπει να επέμβουμε βάζοντας μία δικλίδα, είτε ηλεκτρονική είτε αυτό που λέγεται ”αρχή των 4 ματιών”, είτε διάκριση αρμοδιοτήτων», αποκάλυψε σε δηλώσεις του ο διοικητής Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Αγγελος Μπίνης.

«Ειδικότερα, για την περίπτωση με τον Παλαμά Καρδίτσας, είχε γίνει το βασικό λάθος που κάνουμε όλοι μας, που υπάρχει ένα εργαλείο, ένα λάπτοπ, μια ταμπλέτα, ένα κομπιούτερ που χρησιμοποιούν όλοι, ο καθένας μπαίνει με τους προσωπικούς του κωδικούς. Υπάρχει το μονοπάτι ελέγχου, το ψηφιακό ίχνος».

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τα πλαστά πιστοποιητικά

Εξάλλου, την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα προκάλεσαν οι καταγγελίες για την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού-νόσησης από υπαλλήλους δομών υγείας σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ο κ. Πλιώτας καλεί τους συναδέλφους του να διερευνούν σχολαστικά κάθε πληροφορία που σχετίζεται με εικονικούς εμβολιασμούς και, εφόσον υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις, να προχωρούν στην άσκηση ποινικής δίωξης και να διερευνούν εξονυχιστικά τυχόν ύπαρξη κυκλωμάτων που εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά.

Σύσκεψη Θεοδωρικάκου με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων

Προσωπικό ενδιαφέρον για την υπόθεση των εικονικών δικαιολογητικών εμβολιασμού έχει εκφράσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος ζήτησε ταχύτατη διερεύνηση από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι τη διερεύνηση ανέλαβε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία σχηματίζει δικογραφία, προκειμένου να πέσει άπλετο φως και να αποδοθούν οι ευθύνες στους εμπλεκομένους.

Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας ο κ. Θεοδωρικάκος πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, υποστράτηγο Ηλία Κοσσυβάκη.

Ο υπουργός ζήτησε την ταχύτατη, αποτελεσματική και σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης των εικονικών δικαιολογητικών εμβολιασμού. Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας θα υπάρξει ενημέρωση κοινής λήψεως από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η κυρία Γκάγκα εξήγησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι γίνονται ΕΔΕ και παρεμβαίνει ο εισαγγελέας όπου κριθεί ότι υπάρχει πράγματι πρόβλημα, ενώ είπε ότι οι ποινές θα είναι αυστηρές «και οι συνάδελφοι θα απομακρυνθούν από τη δουλειά τους, αν όντως έχει γίνει».

ΝΙΜΤΣ: Παραιτήθηκε ο ανεμβολίαστος διοικητής

Κατά τ’ άλλα, δεκτή έγινε η παραίτηση του διοικητή του ΝΙΜΤΣ, ο οποίος είναι ανεμβολίαστος.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο διοικητής είχε ενημερώσει την ηγεσία πριν από 10 ημέρες ότι δεν προτίθεται να εμβολιαστεί και του ζητήθηκε η παραίτηση, την οποία υπέβαλε και έχει αποχωρήσει από τη θέση του.

Το πρωί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ανέφερε ότι ο διοικητής του ΝΙΜΤΣ, στο οποίο εργάζονται ακόμα πολλοί ανεμβολίαστοι, είναι υπό παραίτηση. Ανέφερε, δε, πως το υπουργείο Άμυνας έχει ζητήσει την παραίτηση του διοικητή, καθώς είναι ανεμβολίαστος.

«Στο ΝΙΜΤΣ ο διοικητής είναι ανεμβολίαστος και κυκλοφορεί στους διαδρόμους ανενόχλητος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος.

Ο κ. Γιαννάκος ονομάτισε τα νοσοκομεία τα οποία εξακολουθούν να απασχολούν ανεμβολίαστους εργαζομένους. Μέχρι στιγμής, όπως είναι γνωστό, τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, ο «Άγιος Ανδρέας» και το Ρίο, το ΔΑΦΝΙ και το ΝΙΜΤΣ απασχολούν ανεμβολίαστους εργαζομένους.

Κυνική αντιεμβολιάστρια σοκάρει: «Ψάχνω λαμόγια γιατρούς για να μου δώσουν ψεύτικο πιστοποιητικό»

Χαρακτηριστική, όσο και εξοργιστική είναι η τοποθέτηση ένθερμης αντιεμβολιάστριας, η οποία δήλωσε χωρίς δισταγμό: «Δεν πρόκειται να εμβολιαστώ με τίποτα και θα ψάχνω να βρω γιατρούς, λαμόγια γιατρούς για να μου δώσουν ψεύτικα πιστοποιητικά για να κυκλοφορώ».

«Έχω σκεφτεί να κάνω και ψεύτικο πιστοποιητικό. Εχω σκεφτεί με τον γιατρό να μη μου το χτυπήσει και να πετάξει έξω αυτό το υγρό που είναι μέσα. Όλα τα έχω σκεφτεί αλλά δεν έχω βρει ακόμα τον τρόπο», δήλωσε αντιεμβολιάστρια στον ΣΚΑΪ.

Και συμπλήρωσε πως «έχω πάρει τηλέφωνα γιατρούς, έχω μιλήσει με νοσηλεύτριες, έχω μιλήσει και με κάποιους ανθρώπους που πλησιάζουν γιατρούς, δεν δέχονται όμως. Φοβούνται», σημειώνοντας πως «τους έχω προτείνει να τους πληρώσω όχι όσο-όσο αλλά όσο ξέρω ότι μπορώ».

Όπως ανέφερε για το τι τους λέει στο τηλέφωνο, είπε πως εκφράζει τις ανησυχίες της και διαπραγματεύεται την τιμή και τη διαδικασία. «Δεν πρόκειται να κάνω το εμβόλιο, είμαι αρνήτρια και του εμβολίου και του υποχρεωτικού εμβολιασμού, δεν μου αρέσει», εξήγησε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ