Χρηματιστήριο Αθηνών: Προς τα πάνω κινείται ο Γενικός Δείκτης

Προς τα πάνω κινείται ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος, ενώ επίσης θετικό είναι και το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές.

Ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου στη Λ.Αθηνών καταγράφει κέρδη 0,30% στις 1.345,06 μονάδες και τις συναλλαγές κοντά στα 9 εκατ. ευρώ. Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται ελαφρώς κατά 0,36% στις 1.140 μονάδες, ο FTSE σημειώνει άνοδο 0,41% στις 3.273 μονάδες και ο FTSEM σημειώνει άνοδο 0,33% στις 2.257 μονάδες.

Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή σημειώνει σημαντικά κέρδη 1,5% μετά το επιτυχημένο placement της μητρικής ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η Aegean ακολουθεί με άνοδο 1,4%, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ ενισχύεται κατά 1,2%, οι Coca Cola κατά 0,9% και ο Μυτιληναίος ενισχύεται κατά 0,5% μετά την αναβάθμιση χτες από την S&P Global.

Μικτή είναι η εικόνα στις τράπεζες όπου η Alpha σημειώνει άνοδο 1,03%, η Πειραιώς παραμένει αμετάβλητη, η ΕΤΕ υποχωρεί κατά 0,06% και η Eurobank κατά 0,4%.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει η Κρι Κρι με άνοδο 1,2%, η Dimand κινείται στο 0,46%, Intralot ενισχύεται κατά 0,4% και ο ΑΔΜΗΕ κατά 0,7%, ενώ η Intrakat υποχωρεί κατά 0,5%.

Στην Ευρώπη ο δείκτης DAX στην Φρανκφούρτη ενισχύεται κατά 0,37%, ο CAC 40 στο Παρίσι κατά 0,34%, ο FTSE 100 στο Λονδίνο έχει κέρδη 0,66% και ο πανευρωπαϊκός Stoxx 50 καταγράφει κέρδη 0,4%.

Μικρά κέρδη και για το πετρέλαιο, με το μεν Brent να υπερβαίνει τα 79 δολάρια το βαρέλι, το δε αμερικάνικο αργό τα 74 δολάρια.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ