Χοντρό παρασκήνιο με Ντόναλντ Τραμπ και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν – Σε τι συμφώνησαν στο περιθώριο της κηδείας του Πάπα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συμφώνησαν σήμερα, στη διάρκεια σύντομης συνομιλίας που είχαν στο περιθώριο της κηδείας του πάπα Φραγκίσκου, να συναντηθούν σε δεύτερο χρόνο, όπως είπε η εκπρόσωπος της φον ντερ Λάιεν.

“Kατά τη σύντομη συνομιλία τους, η πρόεδρος φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος Τραμπ συμφώνησαν να συναντηθούν”, ανέφερε η Πάουλα Πίνιο σε ανάρτησή της στο Χ.

Δεν ήταν διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες.

Ενώ ο Τραμπ έχει συναντηθεί με πολλούς άλλους ευρωπαίους ηγέτες, η φον ντερ Λάιεν δεν έχει καταφέρει να προγραμματίσει μια συνάντηση μαζί του από τον Ιανουάριο που ορκίστηκε για δεύτερη φορά πρόεδρος των ΗΠΑ παρά το γεγονός ότι η Κομισιόν είναι υπεύθυνη για την εμπορική πολιτική του μπλοκ και για ζητήματα όπως οι δασμοί.

Οι ΗΠΑ επέβαλαν δασμούς 25% στα αυτοκίνητα από την ΕΕ, στον χάλυβα και στο αλουμίνιο τον Μάρτιο και δασμούς 20% σε άλλα προϊόντα από την ΕΕ τον Απρίλιο.

Στη συνέχεια, μείωσαν το 20% μέχρι τις 8 Ιουλίου δίνοντας ένα παράθυρο 90 ημερών για συνομιλίες με στόχο την επίτευξη μιας πιο ολοκληρωμένης συμφωνίας δασμών.

Απαντώντας, η ΕΕ ανέστειλε τα δικά της σχέδια για επιβολή ανταποδοτικών δασμών σε ορισμένα αμερικανικά προϊόντα και πρότεινε μηδενικούς δασμούς για όλα τα βιομηχανικά προϊόντα και από τις δύο πλευρές.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1