Χοντρό, άγνωστο παρασκήνιο: Νέο κόμμα από τον Μάκη Βορίδη

Η Πυθία αποκαλύπτει

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πολιτικά κυρίαρχος. Τόσο κυρίαρχος, ώστε δεν έχει άγχος για το πολιτικό κόστος από την υπόθεση, για παράδειγμα, των ομόφυλων ζευγαριών.

Ακόμη και με τη βουτιά των ποσοστών της ΝΔ, που αναμένεται να χάσει 10 μονάδες στις ευρωεκλογές, θα πανηγυρίζει γιατί δεν θα έχει αντίπαλο, αφού η διαφορά του από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ – λογικά – θα είναι 15 ή 16 ή 17 ποσοστιαίες μονάδες.

Όμως, ο ανεξέλεγκτος Μητσοτάκης δεν αρέσει σε κανέναν. Και κυρίως δεν αρέσει στα τμήματα εκείνα της διαπλοκής που τον έφεραν στην εξουσία. Πανίσχυροι επιχειρηματίες τον θέλουν πρωθυπουργό, αλλά όχι πανίσχυρο και ανεξέλεγκτο.

Και επειδή στην αντιπολίτευση – προς το παρόν – δεν μπορεί να δημιουργηθεί το αντίπαλο δέος, η λύση μεσομακροπρόθεσμα είναι το “σπάσιμο” της ΝΔ για να υπάρξει μεγαλύτερη ισορροπία. Η δημιουργία Δεξιού κόμματος, με ηγέτη κάποιον ελεγχόμενο μέσα από τη Νέα Δημοκρατία, είναι μία κάποια λύσις.

Και ποιος είναι αυτός;

Μα ο Μάκης Βορίδης. Πρώην ακροδεξιός που περιορίζεται στο πλαίσιο της λειτουργίας της νεοφιλελεύθερης – νεοταξίτικης ΝΔ του Μητσοτάκη. Που έχει επαφές με επιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν τον τρόπο να καθορίζουν τη στάση του. Που θα απέχει από την ψηφοφορία για τα ομόφυλα ζευγάρια. Που θέλει να φύγει από τη ΝΔ, αλλά πανίσχυρα συμφέροντα εντός κι εκτός ΝΔ δεν τον αφήνουν. Που το Μαξίμου έχει ράμματα για τη γούνα του αν χρειαστεί, αλλά…

Κόμμα Βορίδη; Υπάρχουν παράγοντες που θέλουν να συμβεί.

Για αυτή την υπόθεση σας έχω αποκαλύψεις. Πολύ σύντομα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ