Χέρι – χέρι ο διεφθαρμένος ετοιμόρροπος Μπάιντεν με τους Ουκρανούς ναζί – Το μήνυμα Ζελένσκι και ο βαρύς οπλισμός

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για την ενίσχυση της στρατιωτικής βοήθειας που παρέχουν στη χώρα του με την επικείμενη παράδοση περισσότερων εκτοξευτών ρουκετών, οχημάτων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones).

“Σας ευχαριστώ Πρόεδρε Μπάιντεν για το νέο πακέτο αμυντικής βοήθειας για την ΟυκρανίαΚρίσιμης σημασίας, ισχυρά όπλα θα σώσουν τις ζωές των στρατιωτών μας, θα επιταχύνουν την απελευθέρωση της γης μας από τον Ρώσο επιτιθέμενο. Εκτιμώ τη στρατηγική φιλία μεταξύ των εθνών μας. Μαζί προς τη νίκη!” έγραψε σήμερα ο Ζελένσκι στο Twitter.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε χθες τη μεταφορά και άλλων βαρέων όπλων στην Ουκρανία αξίας περίπου 270 εκατ. δολαρίων, αυξάνοντας το σύνολο της στρατιωτικής βοήθειας που έχει χορηγηθεί στη χώρα αφότου ανέλαβε η κυβέρνηση Μπάιντεν στα 8,2 δισ. δολάρια.

Σε αυτά περιλαμβάνονται τέσσερα επιπλέον συστήματα πυροβολικού HIMARS. Το Κίεβο έχει πει πως οι υψηλής τεχνολογίας, μεγάλου βεληνεκούς εκτοξευτές ρουκετών που του παρέχουν οι ΗΠΑ θα είναι αποφασιστικής σημασίας σε μια σχεδιαζόμενη αντεπίθεση για την ανάκτηση εδάφους που έχουν καταλάβει οι ρωσικές δυνάμεις.

Το νέο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ περιλαμβάνει επίσης 36.000 βλήματα πυροβολικού, οχήματα και έως 580 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Phoenix Ghost.

Ο Ζελένσκι έχει πει πως ο πόλεμος, που ξεκίνησε πριν από πέντε μήνες, θα μπορούσε να τελειώσει μέχρι το τέλος του χρόνου, αν η Δύση τηρήσει τις υποσχέσεις της και συνεχίσει να εφοδιάζει το Κίεβο με τα απαραίτητα όπλα.

Η Ρωσία, από την πλευρά της, έχει προειδοποιήσει τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ότι η παράδοση όπλων στην Ουκρανία θα έχει ως αποτέλεσμα την παράταση του πολέμου.

Αυτή την εβδομάδα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε πως τα όπλα μεγάλου βεληνεκούς που στέλνει η Δύση στο Κίεβο έχουν αλλάξει τη δυναμική του πολέμου και αυτό οδηγεί τη Μόσχα να επαναπροσδιορίσει τους στόχους της.

Ο Λαβρόφ είπε πως, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των δυνάμεών του, ο ρωσικός στρατός πρέπει τώρα να εργαστεί για την εκδίωξη των ουκρανικών δυνάμεων μακρύτερα από τη γραμμή του μετώπου, αφήνοντας να εννοηθεί πως η Μόσχα θα διευρύνει το επίκεντρο της εισβολής της πέρα από το ανατολικό τμήμα της χώρας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών