Χάος στη Μύκονο: To lockdown έφερε χιλιάδες ακυρώσεις

Απογοήτευση και χιλιάδες ακυρώσεις έφερε στο νησί της Μυκόνου το lockdown.

Η είδηση έκανε αμέσως τον γύρο του κόσμου και τα τηλεφώνα πήραν φωτιά από τουρίστες που ζητούσαν πληροφορίες και άλλους που έσπευσαν να ακυρώσουν τις κρατήσεις τους.

Όπως ανέφερε μάλιστα στο OPEN, o γενικός γραμματέας του Συνδέσμου εστίασης Μυκόνου, Η. Ζησιμόπουλος, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έφτιαξαν βαλίτσες και αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το νησί. «Όταν κλείνεις τη μουσική και απαγορεύεις την κυκλοφορία μετά τη 1 αυτό έχει ολέθριες συνέπειες», εξήγησε.

«Είχαμε στηριχτεί στη δέσμευση του πρωθυπουργού»

Επέρριψε μάλιστα ευθύνες στην πολιτεία που, παρά τις εκκλήσεις, καθυστέρησε να νομοθετήσει για τα κορωνοπάρτι. «Αυτό έγινε μόλις προχθές. Πολύ αργά! Και τώρα το πια, αν πράγματι, ισχύουν τα στατιστικά, το κακό έχει γίνει και εμείς θα πρέπει να δούμε πως θα το μαζέψουμε πάλι», ανέφερε.

»Εμείς έχουμε πολύ μεγάλη εμβολιαστική κάλυψη και εμείς είχαμε στηριχτεί στη δέσμευση του πρωθυπουργού, ο οποίος είπε πως δεν θα υπάρξει ποτέ γενικό lockdown. Πήγαμε λοιπόν μαζικά να εμβολιαστούμε, προσπαθήσαμε να πείσουμε όσους μπορούμε από τους εργαζόμενούς μας να εμβολιαστούν και αυτοί και τελικά αυτό που συνέβη είναι ότι την πληρώνουμε όλοι μαζί», επισήμανε.

«Όλος ο Ιούλιος πάει να χαθεί»

Το βράδυ του Σαββάτου, η κίνηση στη Χώρα ήταν υποτονική, και δεν θύμιζε σε τίποτα το νησί της διασκέδασης.

Οι επιχειρηματίες δηλώνουν σοκαρισμένοι και αιφνιδιασμένοι για τα έκτακτα μέτρα, ενώ οι δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι είναι ανάστατοι.

«Υπάρχουν πολλές ακυρώσεις. Έχω μιλήσει τουλάχιστον με 30 ξενοδόχους που είναι φίλοι μου. Και έχουν από 10-15 ακυρώσεις ανά ώρα. (…) Όλος ο Ιούλιος πάει να χαθεί», δήλωσε επιχειρηματίας του νησιού.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ