Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό από τη δημοσκόπηση που έχει στα χέρια του και παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας (pic)

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το στοιχείο που καταγράφει η Metron Analysis σχετικά με το αίτημα περί της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων και παρουσίασε κατά την δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου του Ινστιτούτου Τσίπρα.

Σύμφωνα με την έρευνα, την οποία παρουσίασε κατά την παρέμβαση του στο συνέδριο του Ινστιτούτου Τσίπρα, ο διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis, Στράτος Φαναράς το 69% των πολιτών θεωρούν ότι θα πρέπει να υπάρξει σύγκλιση των κομμάτων του χώρου προς ένα ενιαίο σχήμα, ενώ το 27% θεωρεί πως θα πρέπει να παραμείνει η κατάσταση ως έχει.

Ειδικότερα, ωστόσο, στο ερώτημα αν «θα πρέπει να υπάρξει σύγκλιση σε ένα ενιαίο σχήμα», το 83% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 83% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ απαντούν θετικά.

Παράλληλα, σημειώνεται πως, σύμφωνα με την έρευνα, οι πολίτες σε ποσοστό 45% αναγνωρίζουν ότι η ευνοημένη πολιτική δύναμη των ευρωεκλογών είναι η άκρα Δεξιά, το 25% η Δεξιά, το 11% πιστεύει ότι ενισχύθηκε το Κέντρο και το 9% η Αριστερά.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;