«Φωτιά» η καλοκαιρινή ακρίβεια – Αυξήσεις έως 390%

Σε είδος πολυτελείας έχουν μετατραπεί τα καλοκαιρινά φρούτα (καρπούζια και τα πεπόνια) για τους καταναλωτές, αφού οι τιμές έχουν φτάσει στα ύψη, την ώρα που η ακρίβεια μαστίζει τα ελληνικά νοικοκυριά.

Τα παράπονα είναι έντονα το τελευταίο διάστημα με αρκετούς να υποστηρίζουν πως το κιλό έχει φτάσει να πωλείται 1 ευρώ!

«Παλιότερα αγοράζαμε ολόκληρο το καρπούζι. Φέτος παίρνουμε το μισό, διότι η τιμή του δεν “αντέχεται”», δήλωσε χαρακτηριστικά μία γυναίκα σε κάμερα τηλεοπτικού σταθμού.

Σύμφωνα με παραγωγούς από την Αχαΐα, το καρπούζι φεύγει από το χωράφι στην τιμή των 0,20 έως 0,25 ευρώ. Φτάνει στην κεντρική αγορά της Αθήνας στα 0,55 ευρώ και πωλείται στη λαϊκή αγορά στην τιμή των 0,80 ευρώ, στα σούπερ μάρκετ έως 0,70 ευρώ και στο μανάβικο έως 0,98 ευρώ. Το γεγονός αυτό συνεπάγεται αύξηση από το χωράφι έως 390% ανά κιλό. Ως εκ τούτου, οι καταναλωτές φέτος αγοράζουν το καρπούζι ανά κιλό, με αυξήσεις που αγγίζουν το 33%.

Ακόμη μεγαλύτερη απόκλιση τιμής από το χωράφι έως το ράφι παρουσιάζεται στα πεπόνια, αφού φεύγουν από το χωράφι στα 0,50 – 0,55 ευρώ/κιλό, φτάνουν στην κεντρική αγορά της Αθήνας στο 1,20 ευρώ ενώ στη λαϊκή αγορά πωλείται έως 1,68 ευρώ, στο σούπερ μάρκετ έως 2,30 ευρώ και στο μανάβικο έως 2,69 ευρώ. Η κατάσταση αυτή οδηγεί σε αύξηση από το χωράφι που φτάνει έως το 438%.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο πόλεμος του Στέφανου Κασσελάκη στο deal της Attica Bank είναι πόλεμος (και) στον Αλέξη Τσίπρα

PeriodistaΤις προάλλες εξηγήσαμε για ποιους λόγους ο Στέφανος Κασσελάκης...