Φορολογικές δηλώσεις: Άνοιξε η πλατφόρμα για διορθώσεις

Τη δυνατότητα να διορθώσουν λάθη ή παραλείψεις ή να συμπληρώσουν κενά σε κωδικούς της φετινής φορολογικής δήλωσης έχουν όσοι φορολογούμενοι την έχουν υποβάλλει καθώς άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τροποποιητικές δηλώσεις.

Μέσω της πλατφόρμας, εκτός από διόρθωση στο έντυπο Ε1, συνυποβάλλονται, εφόσον απαιτείται, το έντυπο Ε2 ή το έντυπο Ε3. Στην περίπτωση που ο φορολογούμενος διαπιστώσει ότι υπάρχουν λάθη ή παραλείψεις στα παραπάνω έντυπα, θα πρέπει πρώτα να προχωρήσει στις αλλαγές που απαιτούνται στο Ε2 ή στο Ε3 και μετά να κάνει τις διορθώσεις στο έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης.

Σημειώνεται ότι όσοι προχωρήσουν σε διορθώσεις, δεν θα βρεθούν αντιμέτωποι με την υποβολή προστίμου, υπό την προϋπόθεση ότι η τροποποιητική δήλωση έχει υποβληθεί μέχρι τις 31 Ιουλίου, που είναι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Στην περίπτωση όμως που ο φορολογούμενος υποβάλλει εκπρόθεσμα τη φορολογική δήλωση και στη συνέχεια την τροποποιητική τότε θα του επιβληθεί πρόστιμο από 100 έως 500 ευρώ. Δεν επιβάλλονται πρόστιμα στην περίπτωση που το επιπλέον ποσό του φόρου που προκύπτει σε σχέση με την αρχική δήλωση είναι έως 100 ευρώ.

Επίσης δεν επιβάλλεται πρόστιμο εφόσον με την υποβολή της εκπρόθεσμης τροποποιητικής δήλωσης δεν επέρχεται αλλαγή στο ύψος της φορολογητέας ύλης π.χ. σε περίπτωση που με την υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης διορθώνεται κάποιο λάθος στα στοιχεία ταυτότητας του φορολογούμενου ή στα στοιχεία των προστατευόμενων μελών της οικογένειας του φορολογούμενου που δεν επηρεάζει το ύψος του φόρου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αν «πέσει» ο Στέφανος Κασσελάκης «χάνονται»

Η Πυθία αποκαλύπτειΑς μην γελιόμαστε. Τα φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ...

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

To μαρτυριάρικο παρεάκι της COSMOTE στην Κίμωλο και τα χαμένα εσώρουχα της «κακιάς» μάγισσας με τα κοτσιδάκια

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Το καλοκαίρι έχει μπει...