Φινλανδία: Σάλος με τον διάδοχο της Σάνα Μαρίν στους Σοσιαλδημοκράτες – Γυμνός, χαιρετά ναζιστικά (pics)

Σάλο έχουν προκαλέσει στη Φινλανδία παλιές φωτογραφίες του διαδόχου της Σάνα Μαρίν, Άντι Λίντμαν, στο τιμόνι του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της χώρας, οι οποίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Κι αυτό γιατί σε μία απ’ αυτές, που τραβήχτηκε πριν από 23 χρόνια, ο 41χρονος πολιτικός ποζάρει γυμνός παρέα με άλλους τέσσερις άνδρες -επίσης με αδαμιαία περιβολή- που φορούν κουκούλες και σκούφους του Αϊ-Βασίλη, κραδαίνουν όπλα και δύο εξ αυτών κάνουν τον ναζιστικό χαιρετισμό!

«Το άσχημο παρελθόν των Φινλανδών αρχηγών των Σοσιαλιστών», τιτλοφορεί το άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Bild για τον Λίντμαν, που τον «καίει» η φωτογραφία, όπως και τα τρυφερά ενσταντανέ της Σάνα Μαρίν με έναν τραγουδιστή και τα βίντεο από πάρτι, που της στοίχισαν την πρωθυπουργία.

Ο Λίντμαν είχε παραδεχθεί ήδη από τον περασμένο Ιούλιο ότι ήταν ένας από τους μασκοφόρους άνδρες. Όπως υποστήριξε, την περίοδο εκείνη ήταν 18 ετών.

Και λόγω του ντόρου που προκλήθηκε από τη δημοσίευση αυτής και άλλων φωτογραφιών του -ανάμεσά τους και μία που δείχνει μια κοπέλα να σκύβει μπροστά του στο ύψος της μέσης του στη διάρκεια ενός πάρτι- σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ΜΜΕ στη Φινλανδία, αναγκάστηκε να απολογηθεί.

Τι λέει ο διάδοχος της Σάνα Μαρίν για τις επίμαχες φωτογραφίες

«Αυτές οι φωτογραφίες δεν έπρεπε να δημοσιευτούν, κυρίως επειδή δεν ήμασταν όλοι ευπρεπώς ενδεδυμένοι», είπε στη φινλανδική εφημερίδα Iltalehti. Ο ίδιος τόνισε ότι οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν σε ιδιωτικό ιστότοπο και ότι είχε παρακαλέσει πριν από χρόνια τον διαχειριστή του εν λόγω site να απομακρύνει τα στιγμιότυπα.

Όπως είπε ο ίδιος, οι φωτογραφίες προέρχονται από ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι με συνεργάτες του με αφορμή τα γυρίσματα ταινίας μικρού μήκους. «Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν ως “ευχαριστώ” για εκείνους που μας βοήθησαν να γυρίσουμε μια ταινία μικρού μήκους», υποστήριξε.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν ο ηγέτης των Φινλανδών Σοσιαλδημοκρατών ήταν μεταξύ των δύο που έκαναν εκείνο το βράδυ τον ναζιστικό χαιρετισμό. Ο ίδιος είπε ότι «προφανώς το παρατραβήξαμε με τις πόζες», αλλά έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως δεν έχει σχέση με ακροδεξιές ιδεολογίες. «Ούτε τότε συμπαθούσα τους ναζί, ούτε και σήμερα. Ήδη από τότε, λόγω των απόψεών μου, δεν θα μπορούσα να υποστηρίζω τους νεοναζί», πρόσθεσε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ