Φιάσκο για τον Οικονόμου η ΕΔΕ για τη φονική επίθεση των Κροατών χούλιγκαν

Το φιάσκο της Νέας Φιλαδέλφειας, με την κάθοδο των Κροατών χούλιγκαν στην Αθήνα, τα επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ και τον θανάσιμο τραυματισμό του Μιχάλη Κατσουρή, προκάλεσε αναταράξεις και επιλεκτικές απομακρύνσεις αξιωματικών με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου, προτού καν ολοκληρωθεί η ΕΔΕ.

Στο πλαίσιο εσωτερικής έρευνας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, για την απόδοση ευθυνών, οκτώ αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κλήθηκαν να απολογηθούν, ενώ, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Γιάννη Οικονόμου, απομακρύνονται από τις θέσεις οι πέντε. Σε απολογία έχει κληθεί ο αττικάρχης, ο οποίος δεν συμμετείχε στη σύσκεψη που προηγήθηκε για τα μέτρα τάξης αναφορικά με τη μετακίνηση των χούλιγκαν από την Κροατία. Επίσης, οι δύο βοηθοί ΓΑΔΑ, ταξίαρχοι στον βαθμό, ο αναπληρωτής του Κλάδου Τάξης και ο διευθυντής Γενικής Αστυνόμευσης του Αρχηγείου, οι οποίοι είχαν ενημέρωση για την είσοδο των Κροατών, ο αναπληρωτής διευθυντής της Κορίνθου, περιοχή από την οποία διήλθαν οι χούλιγκαν, και ο επικεφαλής του Τμήματος Αντιμετώπισης της Αθλητικής Βίας, ο οποίος είχε ενημερώσει ότι η υπηρεσία του έχει δυνατότητα διάθεσης μόλις δύο δικύκλων!

Μετά τις πρώτες απομακρύνσεις διευθυντών της Τροχαίας με απόφαση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., η έρευνα για το «τοις πταίει» στο φιάσκο ανατέθηκε στον επιτελάρχη του Αρχηγείου, ο οποίος είναι ο σύνδεσμος της ανώτατης ηγεσίας και οφείλει να έχει γνώση για όσα συμβαίνουν ανά την επικράτεια. Η ανάθεση της εσωτερικής έρευνας στον επιτελάρχη, προκαλεί έντονες συζητήσεις εντός της ΕΛ.ΑΣ.

Επίσης σημειώνεται ότι ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η συλλογή του συνόλου των πειστηρίων από την ΕΔΕ, ώστε να τεκμηριώνεται ο καταλογισμός των ευθυνών, ο υπουργός Γιάννης Οικονόμου έσπευσε να μετακινήσει τους πέντε ανώτατους αξιωματικούς.

Η απόφαση να «εκθέσει» αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. η πολιτική ηγεσία έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια για το πρόσωπο τον υπουργού, καθώς είχε προηγηθεί η απομάκρυνση των επτά διοικητών Τροχαίας. Παράλληλα, διαρροές αποδίδουν τις καρατομήσεις σε παρέμβαση εξωθεσμικών παραγόντων, ενώ το γεγονός ότι τιμωρούνται προτού ολοκληρωθεί η ΕΔΕ δίνει την εντύπωση πως αυτή η κίνηση πιθανόν υποκρύπτει άλλου είδους μεθοδεύσεις.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα το δείτε στα κανάλια – Σκληρή γραμμή από Μαξίμου και μεγαλοεπιχειρηματίες υπέρ Λατινοπούλου μέχρι τις εθνικές εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου.Η Αφροδίτη Λατινοπούλου ήταν...

Η Νάνσυ «καίει» με την ατζέντα της την VIP Αθήνα

Κατάλαβε τη θηλυκή της πλευρά στα δεκαπέντε της. Τέσσερα...

Ο Ανδρουλάκης μοιράζει αντικρουόμενα ρεπορτάζ στα μαγαζιά του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Ιβάν Σαββίδη;

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....