Φαβορί ο ΠΑΟΚ για του χρόνου – Εφιάλτης για την ΑΕΚ – Ισχυρός ο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός και Άρης φλερτάρουν με την καταστροφή

Γράφει ο Πρόεδρος ΠΑΕ

-Θέλω να υπενθυμίσω κάτι.

– Όλη τη χρονιά σας έγραφα ότι ο ΠΑΟΚ δεν χάνει το φετινό πρωτάθλημα. Ότι ο ΠΑΟΚ θα το κατακτούσε γιατί πολύ απλά ήταν – είναι η καλύτερη ομάδα. Ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου δεν ήταν δυνατόν να χάσει αυτό το πρωτάθλημα ακόμη και αν στάθηκε κόντρα σε όλους και σε όλα. Αλλά στάθηκε όρθιος.

-Επίσης, όλη τη χρονιά σας έγραφα για το σανό που έτρωγαν οι φίλοι και οπαδοί της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού. Αν διάβαζες τα ρεπορτάζ της ΑΕΚ θα νόμιζες ότι στα ελληνικά γήπεδα έπαιζε κάποιο υβρίδιο που προέκυψε από τη συνένωση της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μάντσεστερ Σίτυ. Από την άλλη κάποιοι είχαν τοποθετήσει τον Παναθηναϊκό όχι μόνο στους διεκδικητές (Μιλάμε για έναν σύλλογο που έχει ξεχάσει τι θα πει πρωτάθλημα και ευρωπαϊκή πορεία)., αλλά και στα φαβορί. Τελικά ο Παναθηναϊκός τερμάτισε τέταρτος και η ΑΕΚ μάλλον θα πρέπει να είναι ευχαριστημένη με τη δεύτερη θέση, αφού στα πλέι οφ φάνηκε ότι ο Ολυμπιακός είχε καλύτερη ομάδα.

-Οι δημοσιογράφοι καλά έκαναν. Τους έδωσαν σανό για να ταΐσουν κι εκείνοι φρόντισαν να το διοχετεύσουν. Αλλά το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Και θα το καταλάβουν όλοι τα επόμενα χρόνια.

-Είναι νωρίς θα μου πει κάποιος, αλλά εγώ θα το γράψω.

-Λοιπόν, το φετινό πρωτάθλημα ήταν πάρα πολύ σημαντικό και θα καθορίσει την πορεία των τεσσάρων πρώτων του φετινού πρωταθλήματος για τα επόμενα χρόνια.

-Ο ΠΑΟΚ δεν είναι όπως το 2019, που κατακτούσε ένα πρωτάθλημα, με κεκτημένη ταχύτητα από το 2018 που τον είχαν κλέψει. Ο ΠΑΟΚ του 2024 είναι μία ομάδα που τώρα χτίζεται. Και κατάφερε μέσα σε αυτή τη διαδικασία να πάρει την πρώτη θέση στον πιο ανταγωνιστικό “μαραθώνιο” που είδαν ποτέ οι Έλληνες φίλαθλοι, με τέσσερις ομάδες να διεκδικούν τον τίτλο. Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ ταλέντο, έχει παιχταράδες που προέρχονται από τις ακαδημίες, έχει τον καλύτερο προπονητή, έχει στις τάξεις του τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση, έχει πανίσχυρο ιδιοκτήτη και κυρίως έχει ένα πολύ βατό μονοπάτι, σε αντίθεση με τις προηγούμενες απόπειρες, που θα τον οδηγήσει στο Τσάμπιονς Λιγκ, στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν μπει στους ομίλους θα πάρει όλο το πακέτο των χρημάτων, αφού η χώρα μας δεν έχει άλλη ομάδα σε αυτή τη διοργάνωση. Αν μπει στους ομίλους θα εκτοξευθεί και ως πρωταθλητής θα γίνει το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση και του επόμενου πρωταθλήματος.

-Ο Ολυμπιακός έφερε έναν πολύ καλό προπονητή, ο οποίος πήρε ένα περιφερόμενο τσίρκο και το οδήγησε σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, την οποία, όμως, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι οι διοικούντες την χαρακτήριζαν, υποτιμητικά, Μίλκο Καπ. Τον Ιανουάριο ο Ολυμπιακός πήρε πολύ καλούς παίχτες και αν καταφέρει να σηκώσει την ευρωπαϊκή κούπα, θα χτίσει επάνω σε αυτή την επιτυχία, ενώ θα έχει εξασφαλίσει από νωρίς το χρήματα από την άμεση συμμετοχή στους ομίλους του Europa League. Οπότε θα μπορέσει να κάνει σχεδιασμό χωρίς προβληματισμό για τα έσοδα, αν, όμως, κατακτήσει το τρόπαιο. Σε κάθε περίπτωση ο Ολυμπιακός έχει καλό προπονητή, έχει χρήματα να δαπανήσει, έχει καλό σκάουτινγκ και του χρόνου θα μπορέσει να κοντράρει τον εκπληκτικό ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου.

– Και πάμε στην ΑΕΚ. Εκεί τα πράγματα είναι δύσκολα. Η ΑΕΚ πηγαίνει ως ΑΔΥΝΑΜΗ να παίξει ΟΛΟΥΣ τους προκριματικούς γύρους στο Conference, όπου τα έσοδα δεν είναι να τα υποτιμά κανείς, αλλά δεν είναι και πολλά. Θεωρώ ότι δύσκολα η ΑΕΚ θα επαναλάβει αυτό που έκανε πέρυσι ο μεγάλος ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου, που πέρασε τρεις προκριματικούς γύρους για μπει στους ομίλους της ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Η ΑΕΚ βρίσκεται στον πάτο της ευρωπαϊκής κατάταξης και δεν ξέρω πως θα τα καταφέρει να αποφύγει τον αποκλεισμό σε κάποιον από τους προκριματικούς. Γιατί; Διότι δεν θα μπορέσει να κάνει νωρίς κανέναν μεταγραφικό σχεδιασμό της προκοπής αν δεν παίζει του χρόνου σε ομίλους. ΤΕΛΕΙΑ και ΠΑΥΛΑ. Υπάρχει και κάτι ακόμη. Ο ΠΑΟΚ πήρε το πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός πιθανότατα θα πάρει το κύπελλο, παίζοντας με μία θεωρητικά αδύναμη ομάδα, όπως είναι ο Αρης. Ο Ολυμπιακός θα παλέψει για να φέρει το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο και μάλιστα μέσα στην έδρα της ΑΕΚ. Φανταστείτε να γίνουν όλα αυτά. Οι τρεις ανταγωνιστές της ΑΕΚ θα έχουν κατακτήσει από ένα τρόπαιο και η ΑΕΚ τίποτα. Θα μιλάμε για την απόλυτη τραγωδία για μια ομάδα που οι φίλοι της την αποκαλούν… αγέλη και θυμίζει κάτι άλλο…

-Ο Παναθηναϊκός τέλος βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Οι επιλογές του Αλαφούζου ήταν λάθος. Η απομάκρυνση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και η πρόσληψη του Φατιχ Τεριμ ήταν έγκλημα. Η ομάδα πιθανότατα θα αλλάξει χέρια. Πρέπει να πάρει το κύπελλο απέναντι στον κομπάρσο του πρωταθλήματος, Άρη, γιατί η μη έξοδος στην Ευρώπη θα ισοδυναμεί με καταστροφή. Δεν πιστεύω σε κάθε περίπτωση ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι ανταγωνιστικός την επόμενη σεζόν. Νομίζω ότι πρόπερσι έπιασε ταβάνι. Όσοι πιστεύουν το αντίθετο ζουν σε άλλες εποχές, σαν τους ξεπεσμένους αριστοκράτες που αρνούνται να αποδεχτούν ότι ξέπεσαν και ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν με ιστορίες από τον παρελθόν. Για τον Άρη, ο οποίος έχει… εξαντλήσει της συμμαχίες του νομίζω ότι θα ξεκινήσει μια πολύ δύσκολη εποχή. Το αν θα πάρει ή όχι το κύπελλο μικρή σημασία έχει. Αν δεν το πάρει πάντως, ο κατήφορος δεν θα έχει τέλος. Θα με θυμηθείτε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αν «πέσει» ο Στέφανος Κασσελάκης «χάνονται»

Η Πυθία αποκαλύπτειΑς μην γελιόμαστε. Τα φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ...

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

To μαρτυριάρικο παρεάκι της COSMOTE στην Κίμωλο και τα χαμένα εσώρουχα της «κακιάς» μάγισσας με τα κοτσιδάκια

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Το καλοκαίρι έχει μπει...