Υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ευάγγελος Αντώναρος

Υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Όπως έγραψε:

«Οι φετινές εκλογές για την ανάδειξη νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι διαφορετικές. Δεν θα κρίνουν απλά ποια πρόσωπα θα εκπροσωπούν τους Έλληνες πολίτες για τα επόμενα πέντε χρόνια στην Ευρωβουλή.

Η σύνθεση του Ευρωκοινοβουλίου θα κρίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό ποιο δρόμο θα ακολουθήσει η Ευρώπη.

Οι πολίτες από το Ελσίνκι μέχρι τη Λισαβώνα, από το Δουβλίνο μέχρι την Αθήνα — όλοι εμείς —θα καθορίσουμε το μέλλον μας. Με τη ψήφο μας. Που πρέπει να είναι μαζική, στοχευμένη, ουσιαστική.

Διανύουμε μια περίοδο μεγάλης αμφισβήτησης για τους θεσμούς. Οι παρεκκλίσεις από το κράτος δικαίου, δυστυχώς και στη χώρα μας, γίνονται όλο και πιο συχνές. Οι πιέσεις στους Ευρωπαίους πολίτες από τις νεοφιλελεύθερες ισοπεδωτικές πολιτικές πολλών κυβερνήσεων γιγαντώνονται. Το κοινωνικό κράτος αποδυναμώνεται. Η φτώχεια απλώνεται παντού. Η αβεβαιότητα για το μέλλον, με πολέμους στην καρδιά της Ευρώπης και στο κατώφλι της, μεγαλώνει. Αντιευρωπαϊκές δυνάμεις, δυνάμεις εχθρικές προς τις αξίες και της αρχές της ενωμένης Ευρώπης, επιχειρούν να εκμεταλλευθούν την αβεβαιότητα των λαών κερδίζοντας έδαφος.

Όλοι μας έχουμε υποχρέωση να αντιτάξουμε ένα αποφασιστικό ΟΧΙ σε αυτό τον ολισθηρό κατήφορο. Να χαράξουμε ένα δρόμο πού θα μείνει αταλάντευτα πιστός στις αρχές της δημοκρατίας και της προόδου. Που θα ενδυναμώσει την κοινωνική στήριξη όσων έχουν ανάγκη και όχι μόνο. Που θα εξασφαλίζει προοπτική ευημερίας και σιγουριάς στους πολλούς και όχι αποκλειστικά σε λίγους εκλεκτούς των συστημάτων εξουσίας. Από αυτή την κοινή προσπάθεια δεν πρέπει να λείψει κανείς.

Σε αυτήν την προσπάθεια θέλω να είμαι παρών. ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΕΙΡΑ ΜΟΥ, ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΩ. Με αυτές τις σκέψεις αποφάσισα να είμαι υποψήφιος για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία και θέτω φυσικά τον εαυτό μου στην κρίση όλων. Ήδη ολοκλήρωσα την προβλεπόμενη διαδικασία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η πολιτική δύναμη που έχει ασκήσει με υπευθυνότητα κυβερνητικά καθήκοντα και ασκεί τώρα, ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με πρόεδρο τον Στέφανο Κασσελάκη, αυστηρή αλλά απόλυτα τεκμηριωμένη κριτική στη σημερινή κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που πρέπει να αποδοκιμαστεί στην κάλπη.

Ξερουμε τι πρέπει να αλλάξει, ξέρουμε πως πρέπει να αλλάξει. Και στην Ελλάδα. Και στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Για αυτό καλώ ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες πολίτες να ενισχύσουν την κοινή μας προσπάθεια.
Για να πάει η κοινωνία μπροστά. Για να κάνουμε την Ελλάδα ξανά υπολογίσιμη δύναμη
Για να έχουμε δυνατή παρουσία και αποφασιστικό λόγο στην Ευρώπη».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...