Υποχωρεί η μαριονέτα της Δύσης: «Μπορούμε να συμβιβαστούμε – Να μιλήσουμε για Κριμαία και Ντόνμπα»

Για πρώτη φορά το καθεστώς του Κιέβου εμφανίζεται διαλλακτικό, καθώς ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υποστήριξε ότι θα συζητούσε με την Ρωσία για το καθεστώς της Κριμαίας και του Ντόνμπας.

«Μπορούμε να το συζητήσουμε και να βρούμε έναν συμβιβασμό για το πώς θα ζήσουν οι άνθρωποι εκεί», είπε ο Β.Ζελένσκι, σύμφωνα με το defencenet.gr και πρόσθεσε «μιλάμε για περιοχές που έχει αναγνωρίσει μόνο η Ρωσία και κανένας άλλος, όμως μπορούμε να συζητήσουμε και να βρούμε συμβιβασμούς για το πώς θα συνεχίσουν να ζουν αυτές οι περιοχές».

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ζήτησε, ωστόσο, να υπάρξουν «δικλείδες ασφαλείας» προσθέτοντας ότι «είμαι έτοιμος για διάλογο, δεν είμαστε έτοιμοι για συνθηκολόγηση».

Αυτό δείχνει πως ο Ουκρανός πρόεδρος είναι πιο έτοιμος πλέον να συζητήσει. Φυσικά αυτό δεν έγινε έτσι ξαφνικά, μάλλον υπάρχουν κάποιες αλλαγές και στις πιέσεις που δέχεται από την Δύση.

Η Δύση φοβάται πλέον ότι η Ρωσία θα πάρει πολύ περισσότερα εδάφη από την Ουκρανία πέραν του Ντόνμπας και της de facto ρωσικής Κριμαίας.

Σημειώνεται ότι η Ρωσία έχει θέσει τέσσερις βασικούς όρους για να σταματήσουν οι ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Πρώτον, να σταματήσει άμεσα τη στρατιωτική της δράση (αποστρατικοποίηση). Δεύτερον, να αλλάξει το σύνταγμά της για να κατοχυρώσει ουδετερότητα (κυρίως να μην ενταχθεί στο ΝΑΤΟ). Τρίτον, να αναγνωρίσει την Κριμαία ως ρωσικό έδαφος. Κι, τέταρτον, να αναγνωρίσει τις «αυτονομιστικές δημοκρατίες» του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ ως ανεξάρτητα εδάφη.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Πεσκόφ, «η Ρωσία δεν επιδιώκει να ασκήσει περαιτέρω εδαφικές διεκδικήσεις στην Ουκρανία».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...