«Υποδέχτηκαν σαν καταδότη τον 15χρονο»

Με τον πλέον άσχημο τρόπο αντιμετωπίζουν τον 15χρονο στο σχολείο του, το Αρσάκειο, όπου έπεσε θύμα bullying (του έδεσαν πετονιά στο λαιμό!) οι συμμαθητές του. Αντί να στέκονται στο πλευρό του για όσα βίωσε τα οποία έχουν τραυματίσει την ψυχή του, ένα μέρος αυτών τον αντιμετωπίζουν ως…καταδότη, όπως ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας, Σπύρος Δημητρίου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Δημητρίου είπε πως «το παιδί με τη μητέρα του πήγε στο αστυνομικό τμήμα προκειμένου να γίνει μια απλή καταγραφή του περιστατικού και στη θέα του άγριου ξυλοδαρμού που είχε υποστεί, αυτεπαγγέλτως κινήθηκε η αστυνομία. Το παιδί δηλαδή και πάλι δεν μίλησε».

Παράλληλα, ανέφερε και το σημείο στο οποίο βρίσκεται η υπόθεση.

Όπως είπε, ο Εισαγγελέας Ανηλίκων παρέπεμψε ξανά τη δικογραφία στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της ΓΑΔΑ προκειμένου να γίνει περαιτέρω έρευνα.

Ο δικηγόρος επανέλαβε πως θα αναζητηθούν ευθύνες τόσο στους γονείς των μαθητών όσο και στο σχολείο.

«Η οικογένεια, με ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση διερευνά μαζί με εμένα και με τη Δικαιοσύνη το περιστατικό, αν και δεν θα σταθεί η οικογένεια τόσο πολύ αμιγώς στην τυχόν τιμωρία των ανήλικων δραστών.

Οι ανήλικοι δράστες δεν είναι υπεύθυνοι ακόμα και ωσότου να κλείσουν τα 15 έτη για τις πράξεις τους και η τυχόν τιμωρία τους από την Δικαιοσύνη θα είναι κάποια θεραπευτικά μέτρα που θα τεθούν για την καλύτερη εξέλιξη τους. Αυτό που θα διερευνήσει οικογένεια είναι οι ποινικές ευθύνες των εποπτευόντων καθηγητών και του ΔΣ του σχολείου. Γιατί από την δικογραφία προκύπτει ότι υπήρχαν και άλλα παρόμοια περιστατικά.

Επομένως θα πρέπει να διερευνηθεί αν το σχολείο λάμβανε ή δεν λάμβανε μέτρα για την προστασία και την ασφάλεια των παιδιών, αλλά κυρίως για την σωστή ενημέρωση και την καθοδήγηση των παιδιών που φέρονται ως δράστες και για ποιο λόγο συνέβησαν τα περιστατικά αυτά», είπε ο κ. Δημητρίου.

Όσο για το πως είναι τώρα η ψυχολογική κατάσταση του παιδιού σημείωσε:

«Το παιδί είναι σε μετατραυματικό στρες. Ωστόσο πήγε στο σχολείο και η υποδοχή είναι αυτή που συνήθως γίνεται σε έναν εντός πολλών εισαγωγικών καταδότη. Γιατί παρότι έχει υποστεί αυτή τη συμπεριφορά, από τους δράστες δέχεται μπούλινγκ ως ο καταδότης που κινητοποίησε νομική διαδικασία για την τιμωρία αυτών».

Αύριο, ο 15χρονος θα βρεθεί μαζί με τους 6 συμμαθητές του και τους γονείς τους ενώπιον του Συλλόγου Διδασκόντων του ιδιωτικού Γυμνασίου, στο πλαίσιο της εσωτερικής έρευνας για το περιστατικό σχολικού εκφοβισμού.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που ζήτησε η διοίκηση του Γυμνασίου από την Εκπαιδευτική Διεύθυνση της Περιφέρειας, για τυχόν ευθύνες των εκπαιδευτικών.

Η μητέρα του ανήλικου, σε δηλώσεις της, έχει στραφεί κατάφωρα εναντίον του σχολείου ενώ έχει τονίσει πως η περίπτωση του γιου της δεν είναι το μοναδικό περιστατικό bullying που έχει γίνει και πως υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αν «πέσει» ο Στέφανος Κασσελάκης «χάνονται»

Η Πυθία αποκαλύπτειΑς μην γελιόμαστε. Τα φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ...

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

Ο πόλεμος του Στέφανου Κασσελάκη στο deal της Attica Bank είναι πόλεμος (και) στον Αλέξη Τσίπρα

PeriodistaΤις προάλλες εξηγήσαμε για ποιους λόγους ο Στέφανος Κασσελάκης...