Τότε θα σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία

Σε μία ηχηρή δήλωση προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Νμίτρι Κουλέμπα, σημειώνοντας ότι το Κίεβο στοχεύει σε μία ειρηνευτική σύνοδο κορυφής τον Φεβρουάριο.

Ο υπουργός Εξωτερικών, δήλωσε ότι η Ουκρανία θα κάνει ό,τι μπορεί για να κερδίσει τον πόλεμο το 2023, προσθέτοντας ότι η διπλωματία παίζει πάντα σημαντικό ρόλο. «Κάθε πόλεμος τελειώνει με διπλωματικό τρόπο. Κάθε πόλεμος τελειώνει ως αποτέλεσμα των ενεργειών που γίνονται στο πεδίο της μάχης και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», σημείωσε.

Ο Κουλέμπα ξεκαθάρισε στη συνέχεια ότι η ουκρανική κυβέρνηση θα ήθελε να έχει μια ειρηνευτική σύνοδο κορυφής μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, όπως μετέδωσε το AP.

«Τα Ηνωμένα Έθνη θα μπορούσαν να είναι ο καλύτερος χώρος για τη διεξαγωγή αυτής της συνόδου κορυφής, διότι δεν πρόκειται για χάρη προς κάποα συγκεκριμένη χώρα».

Ο Κουλέμπα δήλωσε ότι ο ΟΗΕ, και ο Γενικός Γραμματέας, Αντόνιο Γκουτέρες, θα μπορούσε να είναι ο πιθανός διαμεσολαβητής για τις ειρηνευτικές συνομιλίες.

«Έχει αποδείξει ότι είναι αποτελεσματικός διαμεσολαβητής και αποτελεσματικός διαπραγματευτής και, κυρίως, ότι είναι άνθρωπος με αρχές και ακεραιότητα. Θα καλωσορίζαμε λοιπόν την ενεργό συμμετοχή του», τόνισε.

ΠΗΓΗinstanews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ