Τότε θα σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία

Σε μία ηχηρή δήλωση προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Νμίτρι Κουλέμπα, σημειώνοντας ότι το Κίεβο στοχεύει σε μία ειρηνευτική σύνοδο κορυφής τον Φεβρουάριο.

Ο υπουργός Εξωτερικών, δήλωσε ότι η Ουκρανία θα κάνει ό,τι μπορεί για να κερδίσει τον πόλεμο το 2023, προσθέτοντας ότι η διπλωματία παίζει πάντα σημαντικό ρόλο. «Κάθε πόλεμος τελειώνει με διπλωματικό τρόπο. Κάθε πόλεμος τελειώνει ως αποτέλεσμα των ενεργειών που γίνονται στο πεδίο της μάχης και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», σημείωσε.

Ο Κουλέμπα ξεκαθάρισε στη συνέχεια ότι η ουκρανική κυβέρνηση θα ήθελε να έχει μια ειρηνευτική σύνοδο κορυφής μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, όπως μετέδωσε το AP.

«Τα Ηνωμένα Έθνη θα μπορούσαν να είναι ο καλύτερος χώρος για τη διεξαγωγή αυτής της συνόδου κορυφής, διότι δεν πρόκειται για χάρη προς κάποα συγκεκριμένη χώρα».

Ο Κουλέμπα δήλωσε ότι ο ΟΗΕ, και ο Γενικός Γραμματέας, Αντόνιο Γκουτέρες, θα μπορούσε να είναι ο πιθανός διαμεσολαβητής για τις ειρηνευτικές συνομιλίες.

«Έχει αποδείξει ότι είναι αποτελεσματικός διαμεσολαβητής και αποτελεσματικός διαπραγματευτής και, κυρίως, ότι είναι άνθρωπος με αρχές και ακεραιότητα. Θα καλωσορίζαμε λοιπόν την ενεργό συμμετοχή του», τόνισε.

ΠΗΓΗinstanews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;