Τρόμος στο Μαξίμου: «Δεν θα βγάλετε ούτε μία δημοσκόπηση» – Κατρακυλά η ΝΔ, τι κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Του Βασίλη Σκουρή

Η μη δημοσίευση ούτε μιας δημοσκόπησης που θα περιλαμβάνει κρίσεις για τον ανασχηματισμό και πρόθεση ψήφου υπήρξε στο παρασκήνιο ο στόχος του μεγάρου Μαξίμου.

Ο υπογράφων, χρόνια στο ρεπορτάζ, δεν θυμάται ποτέ να γινόταν ανασχηματισμός και τις αμέσως επόμενες μέρες να μην δημοσιεύονταν από τα φίλια μέσα του Μαξίμου δημοσκοπήσεις, με στόχο φυσικά να δείξουν την «απήχηση των κινήσεων του πρωθυπουργού», επηρεάζοντας την κρίση της κοινής γνώμης και δημιουργώντας ένα ευνοϊκότερο κλίμα για την κυβέρνηση.

Η μόνη φορά που δεν έγινε κάτι τέτοιο, ακόμα και από μέσα που παραγγέλνουν δημοσκοπήσεις για …ψύλλου πήδημα –για να δημιουργήσουν κλίμα για την κυβέρνηση, για την ακρίβεια- είναι ο ανασχηματισμός που έγινε τώρα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μόνη εξαίρεση η μέτρηση της PRORATA για τον τηλεοπτικό σταθμό Contra, που όμως δεν πρόκειται για φιλοκυβερνητικό κανάλι.

Οι δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει –και που είναι εν γνώσει του Μαξίμου- δείχνουν πως η πολιτική διαχείριση των πυρκαγιών είχαν περισσότερο κόστος για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση από ό τι αυτές καθαυτές τις πυρκαγιές! Ο δε ανασχηματισμός δεν έδωσε αέρα στην κυβέρνηση, δεν σηματοδότησε «νέο ξεκίνημα», δεν έπεισε πως επιχειρήθηκε πραγματική απόδοση ευθυνών-γεγονός που εξηγεί γιατί δεν δημοσιεύτηκαν δημοσκοπήσεις.

Στις δημοσκοπήσεις που έχουν παραλάβει και στην κυβέρνηση, πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης, η διαφορά στην πρόθεση ψήφου είναι ΚΑΤΩ από το ποσοστό της διαφοράς των εκλογών του 2019. Όχι λόγω της αύξησης των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ (είναι μικρή), όσο λόγω της φθοράς της κυβέρνησης και –για πρώτη φορά- του ιδίου του πρωθυπουργού.

Η πορεία αυτή εκτιμάται από την κυβέρνηση ότι θα είναι δυνατόν να ανακοπεί με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Συνεπώς δημοσίευση δημοσκοπήσεων …μετά τη ΔΕΘ

ΠΗΓΗieidiseis.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ