Τρόμος στη Γαλλία απο τους κοριούς – Ειναι παντού και μπορούν να φτάσουν ως και την Ελλάδα

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει στην Γαλλία η «εισβολή» των κοριών οι οποίοι βρίσκονται παντού, σε σπίτια, νοσοκομεία και σχολεία.

O υπουργός Παιδείας της Γαλλίας Γκάμπριελ Ατάλ, ανακοίνωσε ότι μπαίνει «αναγκαστικά» «λουκέτο» σε επτά σχολεία, όπου εντοπίστηκαν κοριοί. Ωστόσο δεν διευκρίνισε σε ποιες περιοχές βρίσκονται τα σχολεία.

Το πρόβλημα των κοριών είναι ιδιαίτερα έντονο στα εκπαιδευτικά ιδρύματα καθώς συνολικά 17 βρίσκονται στην λίστα να κλείσουν επίσης.

Πριν τα επτά σχολεία ανακοινώθηκε ότι έκλεισαν άλλα πέντε, ενώ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι δύο σχολεία — ένα στη Μασσαλία και το άλλο στη Villefranche-sur-Saone έξω από τη Λυών στη νοτιοανατολική Γαλλία — είχαν κλείσει για καθαρισμό.

Το υπουργείο Παιδείας της Γαλλίας θα δημοσιεύει λίστα με εγκεκριμένες εταιρείες για καθαρισμό ώστε να τις γνωρίζουν οι διευθυντές των σχολείων.

Οι κοριοί αποτελούν μείζον ζήτημα και για το ένα δέκατο των γαλλικών νοικοκυριών όχι μόνο τώρα αλλά τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, η απολύμανση έχει κόστος και συνήθως δεν επαναλαμβάνεται.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...