Τρεις εφοπλιστές επενδύουν στο νέο κόμμα του Παύλου Ντεγκρές

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο πολιτικό τοπίο δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το fimotro.gr, ο Παύλος Ντεγκρές βρίσκεται στο επίκεντρο διεργασιών που σχετίζονται με τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού σχηματισμού. Πρόσωπα από τον επιχειρηματικό χώρο, και ειδικότερα από τον τομέα της ναυτιλίας, βλέπουν στο πρόσωπό του μια σοβαρή και θεσμικά αξιόπιστη εναλλακτική στον χώρο της παραδοσιακής δεξιάς.

Συγκεκριμένα, τρεις σημαντικοί Έλληνες εφοπλιστές, δύο εκ των οποίων διαμένουν μόνιμα στο Λονδίνο και ο τρίτος στη Γενεύη, διατηρούν στενές σχέσεις με την οικογένεια Ντεγκρές και φέρονται να αναζητούν μια προσωπικότητα ικανή να συγκεντρώσει τα χαρακτηριστικά που απουσιάζουν από τα σημερινά μικρότερα κόμματα: σοβαρότητα, θεσμικότητα, διεθνή παρουσία και προσβάσεις στα μέσα ενημέρωσης.

Η κινητικότητα αυτή ανησυχεί έντονα τα κόμματα του χώρου (Ελληνική Λύση, Νίκη, Φωνή Λογικής, Σπαρτιάτες), καθώς γνωρίζουν ότι μια υποψηφιότητα με το προφίλ Ντεγκρές θα μπορούσε να απορροφήσει σημαντικό μέρος της εκλογικής τους βάσης, ενώ ταυτόχρονα να αποσπάσει ψηφοφόρους και από τη ΝΔ, κυρίως από τον λεγόμενο «παραδοσιακό δεξιό πυρήνα».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη τελική απόφαση από τον Παύλο Ντεγκρές, ο οποίος παραμένει επιφυλακτικός ως προς την ένταξή του στην ενεργό πολιτική, ωστόσο οι πιέσεις εντείνονται και ο σχεδιασμός για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα παραμένει «στο τραπέζι».

Στελέχη της αγοράς, αλλά και πρώην κρατικοί παράγοντες που συνομιλούν με τους υποστηρικτές αυτής της προσπάθειας, σημειώνουν ότι ο χρονικός ορίζοντας των επόμενων εκλογών αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο οργάνωσης και προετοιμασίας ενός νέου πολιτικού σχήματος που θα διαφοροποιείται ριζικά τόσο από τη ρητορική των άκρων όσο και από τη σημερινή κυβερνητική κατεύθυνση.

Η τελική απόφαση του Παύλου Ντεγκρές αναμένεται να καθορίσει τις ισορροπίες στον χώρο της δεξιάς, σε μια περίοδο που η πολιτική σταθερότητα φαίνεται να επηρεάζεται από τις μετακινήσεις προσώπων και ιδεών εντός και εκτός του παραδοσιακού κομματικού χάρτη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ των media: Η υπόθεση Πυργιώτη ανοίγει τον φάκελο των δημοσιογράφων που πληρώνονται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ο φάκελος Πυργιώτη ανοίγει τις αποκαλύψεις για χρηματοδοτούμενη σιωπή στα media και συμβάσεις με το Δημόσιο

Πυργιώτη – Αβιράμ: Ο γάμος που ρίχνει φως στη σύγκρουση με τον Σκέρτσο

Η Πυργιώτη απαντά στον Σκέρτσο για τη Σύρο, με φόντο τη σχέση της με πρώην πρέσβη του Ισραήλ

Mega Channel: Θρίαμβος στην τηλεθέαση, παραφωνία στην προβολή – Τα ερωτήματα για τη «μονοκαλλιέργεια» Γιάμαλη

Το Mega Channel κυριαρχεί στην τηλεθέαση, αλλά η υπερπροβολή της Γιάμαλη προκαλεί ερωτήματα για εσωτερικές σκοπιμότητες