Τραμπ σε Πούτιν: «Να χαρίσεις τη ζωή στις χιλιάδες των Ουκρανών στρατιωτών που έχει περικυκλώσει ο ρωσικός στρατός»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, να «χαρίσει τη ζωή» σε «χιλιάδες Ουκρανούς στρατιώτες» στην πρώτη γραμμή του πολέμου, σε ανάρτηση που έκανε σήμερα στην πλατφόρμα του Truth Social, με αναφορές ωστόσο που προκάλεσαν σύγχυση.

«Αυτή τη στιγμή, χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες είναι πλήρως περικυκλωμένοι από τον ρωσικό στρατό, βρίσκονται σε ευάλωτη και πολύ δύσκολη θέση. Έχω προτρέψει τον Βλαντίμιρ Πούτιν να τους χαρίσει τη ζωή», είπε. «Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτός ο τρομερός και αιματηρός πόλεμος να τελειώσει επιτέλους», πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης σε «πολύ καλές και παραγωγικές συζητήσεις με τον Πρόεδρο Πούτιν χθες (Πέμπτη)».

Η ανάρτησή του όμως προκάλεσε σύγχυση για αν οι δύο αρχηγοί κρατών επικοινώνησαν απευθείας τηλεφωνικά ή μέσω απεσταλμένων.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κάρολαϊν Λέβιτ διευκρίνισε σε δημοσιογράφους ότι ο Τραμπ δεν συνομίλησε ο ίδιος με τον Πούτιν, αλλά ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ, Στιβ Γουίτκοφ.

Σε ό,τι αφορά τα σχόλια περί περικύκλωσης των ουκρανικών στρατευμάτων από τον ρωσικό στρατό στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας, το ουκρανικό γενικό επιτελείο τα απέρριψε ως ψευδήοι και είπε ότι δεν υφίσταται τέτοια απειλή καθώς οι ουκρανικές στρατιωτικές μονάδες έχουν αποσυρθεί σε πιο «ευνοϊκές» αμυντικές θέσεις.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων