Τραμπ και Βανς ταπείνωσαν τον Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο: «Τζογάρεις με τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο»

Ατάκες που ανεβάζουν την ένταση στο κόκκινο, ακούστηκαν κατά την διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Ουάσινγκτον για την υπογραφή της συμφωνίας «συνεκμετάλλευσης» των φυσικών πόρων της χώρας του με τις ΗΠΑ. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ζήτησε από τον Ντόναλντ Τραμπ να μην κάνει «κανένα συμβιβασμό με έναν δολοφόνο», αναφερόμενος στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς Τραμπ και Ζελένσκι συναντώνται στον Λευκό Οίκο για να υπογράψουν μια συμφωνία για τη συμμετοχή των ΗΠΑ στη βιομηχανία ορυκτών της Ουκρανίας.

Ενώ νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος είχε φροντίσει να δώσει τον τόνο της λοιδορίας προς το πρόσωπο του ομολόγου του λέγοντας όταν τον υποδέχτηκε: «Δείτε έβαλε τα καλά του σήμερα». Οι προσβολές και οι ταπεινώσεις συνεχίστηκαν καθ’ όλη την διάρκεια της επίσκεψης, αφού ο Τραμπ κατηγόρησε τον Ζελένσκι ότι «τζογάρει με τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», ενώ του είπε ότι θα έπρεπε τουλάχιστον να είναι «ευγνώμων» για την υποστήριξη που έχει λάβει από τις ΗΠΑ. Το ίδιο είπε και ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς ο οποίος ρώτησε τον Ζελένσκι: «Έχεις πει έστω και μια φορά ένα ευχαριστώ;».

Μάλιστα ο Βανς κατηγόρησε τον Ουκρανό πρόεδρο ότι «αντιδικεί μπροστά στα Αμερικανικά μίντια» και τα σχόλια που κάνει είναι «ασεβή». Ο Βανς είχε πρώτα αναφέρει πως: «Αυτό που κάνει την Αμερική μια καλή χώρα, είναι ότι η Αμερική δεσμεύεται με την διπλωματία. Αυτό κάνει και ο πρόεδρος Τραμπ». Ο Ζελένσκι δεν φάνηκε να είναι ευχαριστημένος με αυτή την δήλωση και απάντησε ότι ο Πούτιν έχει σπάσει όλες τις προηγούμενες συμφωνίες με όλες τις χώρες για να καταλήξει με το: «Λοιπόν για ποιου είδους διπλωματία, μιλάς ακριβώς Τζέι Ντι». Η τελευταία αυτή ατάκα προκάλεσε την έκρηξη του Βανς.

Ad
Unmute
Θέλεις να γίνεις κορυφαίος προπονητής; Μάθε πώς.
https://www.idef.gr/
Κύρτσος για Μητσοτάκη: «Ανάξιος ηγέτης» – Ελπίζει πως τα Τέμπη θα ξεχαστούν – Documento
Documento News
by Taboola
Ο Τραμπ μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «είμαι και με την Ουκρανία και με την Ρωσία» και πρόσθεσε ότι κατά κύριο λόγο είναι με τις ΗΠΑ και «το καλό αυτό του κόσμου». Μεταξύ άλλων ανέφερε «Ελπίζω ότι θα με θυμούνται ως ειρηνοποιό», ενώ πρόσθεσε ότι οι στρατιώτες του Ζελένσκι είναι απίστευτα γενναίοι και ότι οι ΗΠΑ θέλουν να δουν ένα τέλος στις μάχες και τα χρήματα να χρησιμοποιηθούν «με διαφορετικούς τρόπους, όπως η ανοικοδόμηση».

Ο Τραμπ συνέχισε την «επίθεση» κατά του Ζελένσκι λέγοντας: «Το πρόβλημα είναι, ότι σε ενίσχυσα για να γίνεις σκληρός τύπος, όμως δεν νομίζω ότι είσαι και τόσο σκληρός τελικά χωρίς τις ΗΠΑ. Οι πολίτες σου είναι πολύ γενναίοι, όμως ή θα κάνεις μια συμφωνία ή εμείς είμαστε εκτός, κι αν εμείς βγούμε εκτός τότε εσύ θα πρέπει να παλέψεις. Δεν νομίζω ότι αυτό θα είναι κάτι όμορφο, αλλά θα πολεμήσεις. Δεν έχεις το χαρτί όμως για αυτό. ¨Αμα κάνεις την συμφωνία, θα είσαι σε πολύ καλύτερη θέση, όμως δεν φαίνεσαι να είσαι ευγνώμων και αυτό δεν είναι ωραίο. Είμαι ειλικρινής».

Ο Τραμπ υποστήριξε επίσης ότι η παρουσία των Αμερικανών σε επιχειρήσεις θα χρησιμεύσει ως μια μορφή εγγύησης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών