Τραμπ απειλεί Μασκ με «συνέπειες που δεν φαντάζεται» – Οριστικό τέλος στη σχέση τους παρά τα 300 εκατ. δολάρια

Σε πλήρη ρήξη ήρθαν οι άλλοτε σύμμαχοι Ντόναλντ Τραμπ και Έλον Μασκ, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να δηλώνει πως η σχέση τους «τελείωσε» και να αφήνει αιχμές για «σοβαρές συνέπειες» εάν ο CEO της Tesla και της SpaceX στραφεί προς τη στήριξη Δημοκρατικών υποψηφίων που αντιτίθενται στο δαπανηρό φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησής του.

Σε συνέντευξή του στο NBC, ο Τραμπ διέψευσε κάθε πρόθεση επανασύνδεσης: «Δεν έχω καμία πρόθεση να του μιλήσω». Όταν ρωτήθηκε αν είναι οριστική η ρήξη με τον Μασκ, απάντησε: «Θα το υπέθετα, ναι».

Παρά τη διαμάχη, ο Τραμπ απέφυγε να απαντήσει εάν σκοπεύει να σταματήσει τα κρατικά συμβόλαια με τις δορυφορικές υπηρεσίες της Starlink ή τις εκτοξεύσεις πυραύλων της SpaceX. Πάντως, ο τόνος του απέναντι στον Μασκ έχει αλλάξει δραματικά, ιδιαίτερα μετά την ανοιχτή αντίθεση του τελευταίου στο νομοσχέδιο-μαμούθ, το οποίο χαρακτήρισε «αηδιαστική βδελυρότητα».

Το παρασκήνιο πυροδοτήθηκε όταν ο Μασκ φέρεται να διέγραψε αναρτήσεις που κατηγορούσαν τον Τραμπ και υποστήριζαν την παραπομπή του, σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης. Ωστόσο, η ρήξη φαίνεται βαθύτερη και αγγίζει πλέον και στρατηγικά συμφέροντα.

Παρά τις εντάσεις, ο Τραμπ αισιοδοξεί για την ψήφιση του νομοσχεδίου έως την 4η Ιουλίου, Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, δηλώνοντας πως «ακόμα και αυτοί που δίσταζαν, τώρα θα το ψηφίσουν με ενθουσιασμό».

Σημειώνεται πως ο Μασκ είχε δαπανήσει περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια για να στηρίξει τους Ρεπουμπλικανούς στις εκλογές του 2024, κάτι που συνέβαλε καθοριστικά στην εκλογική τους επικράτηση σε Βουλή και Γερουσία.

Ωστόσο, ο Τραμπ, που μόλις πριν λίγες ημέρες εκθείαζε τον Μασκ για το έργο του ως επικεφαλής του Υπουργείου Κυβερνητικής Αποδοτικότητας, φαίνεται πλέον αποφασισμένος να τον αποκόψει από τον πολιτικό του κύκλο. Όπως όλα δείχνουν, η αναμέτρηση Τραμπ – Μασκ μόλις ξεκίνησε και οι συνέπειες αναμένονται εκρηκτικές.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...

Το πολιτικό παρασκήνιο πίσω από τη συμφωνία ΠΑΟΚ – Μυστακίδη για τη Νέα Τούμπα

Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται εμπλοκή στη συμφωνία του Α.Σ. ΠΑΟΚ με τον Αριστοτέλη Μυστακίδη για τη Νέα Τούμπα. «Δεν γνωρίζαμε για το deal», ανέφερε πηγή του Μαξίμου. Η συμφωνία αφορά πλήρη ιδιωτική χρηματοδότηση.

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.