Τραγωδία στα Τέμπη: Πώς έκαναν τον αχθοφόρο σταθμάρχη; – Στον ανακριτή οι υπεύθυνοι του ΟΣΕ

Την πόρτα του εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη αναμένεται να περάσουν τις επόμενες ημέρες ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ και δύο στελέχη του Οργανισμού, μετά τις εις βάρος τους ποινικές διώξεις, καθώς είχαν ορίσει τον 59χρονο «γαλάζιο» αχθοφόρο ως σταθμάρχη Λάρισας.

Ο πρώην επικεφαλής του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας Σπύρος Πατέρας και τα δύο μέλη της επιτροπής μετατάξεων διώκονται για παράβαση καθήκοντος, καθώς ενέκριναν τη μετάταξη του προφυλακισμένου σταθμάρχη από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στον ΟΣΕ, αν και ξεπερνούσε κατά δέκα χρόνια το όριο της ηλικίας των 48 ετών που υπήρχε στις προϋποθέσεις.

Ο 59χρονος μοιραίος σταθμάρχης είχε προσληφθεί στον ΟΣΕ στις 6/2/1989 ως αχθοφόρος, μετατάχθηκε στις 18/4/2011 στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κατατάχθηκε στις 6/3/2018 σε νέο κλάδο, με ειδικότητα ΔΕ διοικητικών γραμματέων, και την 1/8/2022 άρχισε την εκπαίδευσή του για σταθμάρχης, την οποία ολοκλήρωσε στις 24/1/2023.

Ο ΟΣΕ είχε υποβάλει αίτημα στην Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας για την κάλυψη μίας θέσης σταθμάρχη ΔΕ, με σχέση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στη Λάρισα, με μετάταξη. Ο υπό μετάταξη υπάλληλος έπρεπε να χειρίζεται ηλεκτρονικό υπολογιστή και να έχει ηλικία έως και 48 έτη.

Ο κατηγορούμενος υπέβαλε αίτηση για μετάταξη στη θέση, παρά το γεγονός ότι ήταν σχεδόν 58 ετών και ξεπερνούσε κατά περίπου 10 χρόνια το ηλικιακό όριο των 48 ετών που είχε θέσει ο ΟΣΕ για την προς κάλυψη θέση.

Εξάλλου, δεν επιβεβαιώθηκε η γνησιότητα βεβαίωσης της νομαρχίας Λάρισας ότι παρακολούθησε πρόγραμμα κατάρτισης ΔΥ που είχε προσκομίσει ο 59χρονος, καθώς απαιτούνταν ως πρόσθετο απαιτούμενο προσόν η ικανότητα του υπό μετάταξη υπαλλήλου στον χειρισμό ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Το Τριμελές Συμβούλιο, το οποίο είχε αρμοδιότητα να αξιολογήσει τις αιτήσεις, την έκανε δεκτή και με απόφαση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ ολοκληρώθηκε η μετάταξη του 59χρονου από διοικητικός υπάλληλος στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, στην κενή οργανική θέση σταθμάρχη του ΟΣΕ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαξίμου 2015: Το απειλητικό μήνυμα πανίσχυρου εκδότη που «πάγωσε» κορυφαίο υπουργό του Αλέξη Τσίπρα – Η αλήθεια για τους εκβιασμούς στα media

Πρωτοκλασάτος υπουργός δείχνει SMS εκδότη με έμμεση απειλή για πρωτοσέλιδο. Το περιστατικό που αποκαλύπτει πώς λειτουργούσε η πίεση.

Ο Μάκης Βορίδης στη «Γη της Ελιάς»; Παραιτήθηκε και πάει… Μάνη με ρόλο-έκπληξη!

Ο Μάκης Βορίδης παραιτήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και φημολογείται ότι θα παίξει στη "Γη της Ελιάς" ως Επιθεωρητής Επιδοτήσεων!

Ναύαρχος Αποστολάκης: Σοβαρές καταγγελίες για τις επιπτώσεις του έργου του Λάτση – Ποιος πληρώνει τις ρήτρες εκατομμυρίων ευρώ;

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης καταγγέλλει τα προβλήματα των έργων στο Ελληνικό: κυκλοφορία, ηχορύπανση, πλημμύρες και απώλεια πρασίνου.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην υπόθεση «εκβιασμού» της Ζέττας Μακρή – Κλειδί το τιμολόγιο που παρουσίασε ο δημοσιογράφος

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή από δημοσιογράφο. Ο κατηγορούμενος παρουσιάζει τιμολόγιο και κάνει λόγο για εμπορική συμφωνία. Όλα θα κριθούν στο Αυτόφωρο. Οι ισχυρισμοί και η αντίδραση της βουλευτού.