«Τραγωδία» για την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο μεγατόνων

Τη δύσκολη «επόμενη μέρα» από την καμπή στην πολιτική της καριέρα ζει η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Σύμφωνα με το topontiki.gr απόσυρση από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ την έχει φέρει σε μία κατάσταση, που κινείται ανάμεσα στην απομόνωση και την αναπροσαρμογή των πολιτικών σχεδίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εκτίμηση των δεδομένων δεν είναι μία εύκολη διαδικασία. Η κυρία Ασημακοπούλου είχε στρωμένη με… ροδοπέταλα την ευρωπαϊκή της πορεία, αλλά πλέον πρέπει να επαναπροσδιοριστεί η σχέση της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και να μετρήσει ξανά φίλους και εχθρούς.

Για παράδειγμα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς απέφυγε να της απαντήσει στο τηλεφώνημα που επιχείρησε.
Προφανώς η άλλοτε στενή πολιτική σχέση τους έχει διαρραγεί από τη στιγμή που η κυρία Ασημακοπούλου τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της κυβερνητικής ρύθμισης για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Ο πρώην πρωθυπουργός ήταν από τους σφοδρότερους πολέμιους της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης, αλλά η άλλοτε προστατευόμενή του δεν τήρησε την ίδια γραμμή. Τουναντίον έσπευσε να στηρίξει τον κ. Μητσοτάκη.

Ωστόσο, ούτε με τον πρωθυπουργό αναφέρεται από τις πηγές που γνωρίζουν τι συμβαίνει, κάποια επικοινωνία. Σε αυτές τις στιγμές άλλωστε δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι μία συζήτηση έχει κάποιο νόημα.

Τη …θυμήθηκαν από τις Βρυξέλλες

Αντιθέτως, την κυρία Ασημακοπούλου τη θυμήθηκαν από τις… Βρυξέλλες.

Καλά ενημερωμένες πηγές λένε ότι της τηλεφώνησε η πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα με την οποία είχαν εδώ και πολύ καιρό μία άριστη συνεργασία.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ είχε δώσει μάχες για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο και κατάφερε με τον τρόπο αυτό να διαμορφώσει ένα μαχητικό προφίλ στους κόλπους της δεξιάς στο ευρωκοινοβούλιο.

Πάντως το ερώτημα για κάποιους που γνωρίζουν τα όσα τεκταίνονται παρασκηνιακά είναι εάν η κυρία Ασημακοπούλου θα συμβιβαστεί με την όποια απομόνωση της επιφυλάξει η ΝΔ το επόμενο διάστημα και περιμένει στωικά μία μελλοντική αποκατάστασή της ή θα εξετάσει άλλες επιλογές, ακόμα και να εγκαταλείψει το κόμμα για άλλες «πολιτείες» και… «λύσεις».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...