«Τραγωδία» για την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο μεγατόνων

Τη δύσκολη «επόμενη μέρα» από την καμπή στην πολιτική της καριέρα ζει η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Σύμφωνα με το topontiki.gr απόσυρση από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ την έχει φέρει σε μία κατάσταση, που κινείται ανάμεσα στην απομόνωση και την αναπροσαρμογή των πολιτικών σχεδίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εκτίμηση των δεδομένων δεν είναι μία εύκολη διαδικασία. Η κυρία Ασημακοπούλου είχε στρωμένη με… ροδοπέταλα την ευρωπαϊκή της πορεία, αλλά πλέον πρέπει να επαναπροσδιοριστεί η σχέση της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και να μετρήσει ξανά φίλους και εχθρούς.

Για παράδειγμα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς απέφυγε να της απαντήσει στο τηλεφώνημα που επιχείρησε.
Προφανώς η άλλοτε στενή πολιτική σχέση τους έχει διαρραγεί από τη στιγμή που η κυρία Ασημακοπούλου τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της κυβερνητικής ρύθμισης για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Ο πρώην πρωθυπουργός ήταν από τους σφοδρότερους πολέμιους της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης, αλλά η άλλοτε προστατευόμενή του δεν τήρησε την ίδια γραμμή. Τουναντίον έσπευσε να στηρίξει τον κ. Μητσοτάκη.

Ωστόσο, ούτε με τον πρωθυπουργό αναφέρεται από τις πηγές που γνωρίζουν τι συμβαίνει, κάποια επικοινωνία. Σε αυτές τις στιγμές άλλωστε δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι μία συζήτηση έχει κάποιο νόημα.

Τη …θυμήθηκαν από τις Βρυξέλλες

Αντιθέτως, την κυρία Ασημακοπούλου τη θυμήθηκαν από τις… Βρυξέλλες.

Καλά ενημερωμένες πηγές λένε ότι της τηλεφώνησε η πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα με την οποία είχαν εδώ και πολύ καιρό μία άριστη συνεργασία.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ είχε δώσει μάχες για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο και κατάφερε με τον τρόπο αυτό να διαμορφώσει ένα μαχητικό προφίλ στους κόλπους της δεξιάς στο ευρωκοινοβούλιο.

Πάντως το ερώτημα για κάποιους που γνωρίζουν τα όσα τεκταίνονται παρασκηνιακά είναι εάν η κυρία Ασημακοπούλου θα συμβιβαστεί με την όποια απομόνωση της επιφυλάξει η ΝΔ το επόμενο διάστημα και περιμένει στωικά μία μελλοντική αποκατάστασή της ή θα εξετάσει άλλες επιλογές, ακόμα και να εγκαταλείψει το κόμμα για άλλες «πολιτείες» και… «λύσεις».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...