Τραγικές ώρες: «Κατέρρευσε» ο Μητσοτάκης μετά την επίθεση στην Ουκρανία

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Βουκουρέστι απ’ όπου βρίσκεται, μιλώντας με Έλληνες δημοσιογράφους, αναφέρθηκε τόσο στην επίθεση στην Οδησσό όσο και στην -εκ νέου- υποψηφιότητα της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Ο πρωθυπουργός για την πυραυλική επίθεση των ρωσικών δυνάμεων κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στην Οδησσό, ανέφερε: «Αντιλαμβάνεται κανείς τι σημαίνει πόλεμος. Εμείς ήμασταν εκεί επτά ώρες. Για τους Ουκρανούς είναι καθημερινή πραγματικότητα. Και αυτό επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής της ΕΕ να στηριχθεί η Ουκρανία απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα».

«Όλοι μας ανησυχήσαμε, ήταν κάτι πολύ άγριο»

Ταυτόχρονα τόνισε πως «Όλοι μας ανησυχήσαμε. Αν σκεφτείτε ότι ήμασταν σε ανοιχτό χώρο, χωρίς τη δυνατότητα να καλυφθούμε οπουδήποτε, ήταν κάτι πολύ άγριο».

Έπειτα, σχετικά με την υποψηφιότητα της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν για μια δεύτερη πενταετία στο τιμόνι της Κομισιόν, η οποία ανακοινώθηκε επισήμως σήμερα, σχολίασε «Βλέπω το ΕΛΚ ενωμένο και συντεταγμένο πίσω από την υποψηφιότητα της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, και πολιτικά δικαιωμένο για τις επιλογές που έκανε. Προσερχόμαστε με ισχυρή πολιτική πλατφόρμα στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Το ΕΛΚ είναι αναντικατάστατος εταίρος στις διαπραγματεύσεις της επόμενης μέρας».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...