«Τρία 24ωρα μετά χώμα μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό οικόπεδο» – Σοκαριστικές αποκαλύψεις από δικηγόρο για το έγκλημα στα Τέμπη (vid)

Απαντήσεις και δικαίωση για τα παιδιά τους ζητούν οι συγγενείς των θυμάτων του εγκλήματος στα Τέμπη. Παράλληλα, οι αποκαλύψεις που έρχονται στο «φως», προβληματίζουν ιδιαίτερα.

Ο δικηγόρος συγγενών των θυμάτων, Γιάννης Μαρακάκης, μίλησε στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», και αποκάλυψε πως, σύμφωνα με τη δικογραφία, το τρίτο 24ωρο μετά το δυστύχημα, δόθηκε εντολή σε εργολάβο να μεταφέρει το χώμα επί του οποίου κατέληξαν τα πρώτα βαγόνια.

Το χώμα που ήταν σε 30 φορτηγά μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό οικόπεδο και όχι στο Κουλούρι, μαζί με τα υπόλοιπα βαγόνια από την εμπορική αμαξοστοιχία. Το χώμα χαρακτηρίστηκε «άχρηστο», ενώ μπορεί να είχε μέσα υλικά που προκάλεσαν την έκρηξη, ανθρώπινα μέλη ή άλλα αποδεικτικά στοιχεία.

Ο ανακριτής διαπίστωσε έναν χρόνο μετά πως οι τεχνικοί σύμβουλοι των οικογενειών -που πήραν δείγματα από το σημείο- είχαν δίκιο και όντως είχαν αφαιρεθεί από το σημείο σημαντικά στοιχεία.

Ο εργολάβος έχει πει πως έλαβε εντολή από αξιωματικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Καθυστερεί έρευνα επειδή δεν υπάρχει μεταφραστής στο ελληνικό προξενείο στο Λονδίνο

Επίσης, ο κ. Μαρακάκης αποκάλυψε ότι υλικό από τα καταγραφικά έχει σταλεί στη Μεγάλη Βρετανία και στην προμηθεύτρια εταιρεία, ωστόσο, το θέμα έχει «κολλήσει» επειδή δεν υπάρχει μεταφραστής στο ελληνικό προξενείο στο Λονδίνο, με την καθυστέρηση να φτάνει ήδη τη μία εβδομάδα.

Όπως αποκάλυψε, το υλικό έχει σταλεί και η βρετανική εταιρεία έχει πει πως «σε επτά εργάσιμες θα σας απαντήσουμε», ωστόσο, οι μέρες αυτές πέρασαν.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ