Τρία χρόνια φυλακή στον Πάτση για το Πόθεν Έσχες – Καταδικάστηκαν πρώην και νυν συζυγος

Ποινή φυλάκισης τριών ετών κατά συγχώνευση επιβλήθηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων στον Ανδρέα Πάτση, ο οποίος ήλθε σε συμφωνία με τον εισαγγελέα, στο πλαίσιο ποινικής διαπραγμάτευσης για την υπόθεση των ανακριβών και ελλιπών «πόθεν έσχες».

Στη συγκεκριμένη υπόθεση κατηγορούνται για συνέργεια η πρώην και η νυν σύζυγος του υπόχρεου πρώην βουλευτή.

Το δικαστήριο καταδίκασε την πρώην σύζυγο του Ανδρέα Πάτση σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών και τη νυν σε ποινή 20 μηνών.

Ολες οι ποινές κρίθηκαν εξαγοράσιμες κατά 10 ευρώ ημερησίως.

Ανδρέας Πάτσης: Αίτημα ποινικής διαπραγμάτευσης υπέβαλε ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. – Διεκόπη η δίκη
Ο κατηγορούμενος για ανακριβείς δηλώσεις «πόθεν έσχες» τα έτη 2019 έως και 2022, καθώς και για συμμετοχή σε αλλοδαπή εταιρεία, ήλθε σε συμφωνία με τον εισαγγελέα κατόπιν αιτήματός του στο ακροατήριο για ποινική διαπραγμάτευση. Στο πρακτικό διαπραγμάτευσης που συντάχθηκε από τον εισαγγελέα περιλαμβάνονται η ομολογία του κατηγορουμένου, η συμφωνηθείσα ποινή και ο τρόπος έκτισής της, ενώ υπογράφεται τόσο από τον εισαγγελικό λειτουργό όσο και από τον κατηγορούμενο και την υπεράσπισή του.

Σημειώνεται, ότι –σύμφωνα με τον νόμο–μετά τη συμφωνία το δικαστήριο, σε δημόσια συνεδρίαση, κηρύσσει ένοχο τον κατηγορούμενο βάσει του πρακτικού διαπραγμάτευσης και επιβάλλει σε αυτόν ποινή η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει τη συμφωνηθείσα μεταξύ εισαγγελέα και κατηγορούμενου.

Ετσι, το δικαστήριο επικύρωσε σήμερα το σχετικό πρακτικό, καταδικάζοντας τόσο τον πρώην βουλευτή όσο και την πρώην και τη νυν σύζυγό του για τις πράξεις που τους αποδίδονται.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;