Το 40% των επαγγελματιών δεν πληρώνουν ΕΦΚΑ – Τραγική η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας

Τα πρόσφατα δεδομένα αποκαλύπτουν την αδυναμία πληρωμής εισφορών προς τον ΕΦΚΑ, αναδεικνύοντας με σαφήνεια τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία.

Ενδεικτικά, ένα σημαντικό ποσοστό, το 40% των μη μισθωτών ασφαλισμένων – περίπου 500.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες – αδυνατούν να προβούν σε εμπρόθεσμες πληρωμές των ασφαλιστικών τους εισφορών.

Αυτή η κατάσταση προκαλεί αυξημένη πίεση στον ασφαλιστικό φορέα, κλιμακώνοντας τα χρέη προς το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Ταυτόχρονα, πληροφορίες από τις υπηρεσίες των υπουργείων οικονομικών και εργασίας καταγράφουν ότι 400.000 από αυτούς έχουν συσσωρεύσει ληξιπρόθεσμες οφειλές. Σε περίπτωση που δεν εξοφληθούν ή δεν ενταχθούν σε σχέδιο αποπληρωμής μέσω 24 δόσεων εντός του τρέχοντος μήνα, οι οφειλέτες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο απώλειας της ασφαλιστικής τους κάλυψης και του δικαιώματος σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Η εικόνα αυτή αποτυπώνει την πιεστική πραγματικότητα που διαμορφώνεται στην ελληνική οικονομία, η οποία δεν επιδέχεται πλέον αποκρύψεις ή επικοινωνιακές παρεμβάσεις από την κυβερνητική πλευρά.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....