Το 4ο πολεμικό συμβούλιο στο Ισραήλ

Το 4ο κατά σειρά πολεμικό συμβούλιο πραγματοποιεί το Ισραήλ μετά την επίθεση του Ιράν τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής με περίπου 300 drones και πυραύλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ισραήλ σχεδιάζει εξετάζει την μορφή και το μέγεθος των αντιποίνων προς το Ιράν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν χαρτογραφούνται οι στόχοι που θα πλήξει το Ισραήλ οι οποίοι θα βρίσκονται μέσα στην ιρανική επικράτεια. Πιθανότατα πρόκειται για στρατιωτικές εγκαταστάσεις και εργοστάσια κατασκευής drones.

Παράλληλα, η διεθνής κοινότητα κάνει εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση.

Ο αρχηγός του ισραηλινού κράτους κάλεσε “όλο τον κόσμο” να αντικρούσει την απειλή που θέτει το “καθεστώς” της Τεχεράνης, στη διάρκεια συνάντησεων με τον Βρετανό και τη Γερμανίδα υπουργούς Εξωτερικών που είχε σήμερα στην Ιερουσαλήμ.

“Όλος ο κόσμος πρέπει να εργαστεί επιτακτικά και αποφασιστικά εναντίον της απειλής που θέτει το ιρανικό καθεστώς, το οποίο επιδιώκει να υπονομεύσει τη σταθερότητα όλης της περιοχής“, ανέφερε ο Ισαάκ Χέρτσογκ στο X.

Ο ίδιος είπε πως είχε μια πολύ “ζεστή συζήτηση” με τον Ντέιβιντ Κάμερον, αλλά και με την Αναλένα Μπέρμποκ, τους πρώτους υπουργούς Εξωτερικών που επισκέπτονται το Ισραήλ μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Η επίσκεψη του Ντέιβιντ Κάμερον πραγματοποιείται την επομένη της έκκλησης για “ψυχραιμία” που απηύθυνε στο Ισραήλ ο Βρετανος πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, ο οποίος υπογράμμισε πως μια κλιμάκωση δεν θα ήταν “προς όφελος κανενός”.

Η Αναλένα Μπέρμποκ τάχθηκε από την πλευρά της χθες, Τρίτη, υπέρ νέων κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones).

Διαβεβαιώνοντας το Ισραήλ για την “πλήρη αλληλεγγύη της Γερμανίας” είπε επίσης πως ήθελε να συζητήσει με τους ηγέτες του τρόπους “να αποφευχθεί μια νέα κλιμάκωση”.

Μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους στο Ισραήλ, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε πως είναι σαφές ότι το Ισραήλ έλαβε την απόφαση να απαντήσει στην επίθεση του Ιράν με drones και πυραύλους και εξέφρασε την ελπίδα πως αυτή θα διενεργηθεί με τρόπο που θα ελαχιστοποιήσει την κλιμάκωση.

“Είναι σαφές πως οι Ισραηλινοί λαμβάνουν απόφαση να δράσουν“, δήλωσε ο Κάμερον. “Ελπίζουμε να το κάνουν με τρόπο που θα κάνει το λιγότερο δυνατό για να κλιμακωθεί αυτό”.

Η Βρετανία θέλει να δει συντονισμένες κυρώσεις εναντίον του Ιράν, πρόσθεσε.

“Πρέπει να δοθεί ένα σαφές αδιαμφισβήτητο μήνυμα από την G7” (την Ομάδα των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών), είπε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ