Το τηλεφώνημα του Πούτιν στον Ερντογάν για τη Συρία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν νωρίτερα σήμερα οι πρόεδροι Ρωσίας και Τουρκίας, πως θέλει να τερματιστεί «γρήγορα» η επίθεση των καθοδηγούμενων από τζιχαντιστές ανταρτών στη Συρία.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπογράμμισε την ανάγκη να τερματιστεί γρήγορα η τρομοκρατική επίθεση εξτρεμιστικών οργανώσεων εναντίον της συριακής κυβέρνησης και να υποστηριχθούν πλήρως οι προσπάθειες των νόμιμων αρχών για την αποκατάσταση της σταθερότητας και της συνταγματικής τάξης», αναφέρει το Κρεμλίνο σε δελτίο Τύπου.

Οι δύο ηγέτες θα συνεχίσουν τις επαφές «αναζητώντας μέτρα με στόχο την εκτόνωση της κρίσης», αναγνωρίζοντας πως είναι καθοριστικής σημασίας «ο συντονισμός μεταξύ Ρωσίας, Τουρκίας και Ιράν για την εξομάλυνση της κατάστασης στη Συρία», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Ρωσία – η οποία από το 2015 έχει παρέμβει στρατιωτικά στον εμφύλιο στη Συρία – και το Ιράν είναι οι βασικοί σύμμαχοι του καθεστώτος Άσαντ, ενώ η Τουρκία είναι ο κύριος υποστηρικτής των ανταρτών.

Η Χάγιατ Ταχρίρ αλ Σαμ (HTS), στους κόλπους της οποίας κυριαρχεί ο συριακός πρώην βραχίονας της Αλ Κάιντα, και άλλες οργανώσεις ανταρτών εξαπέλυσαν την προηγούμενη εβδομάδα επιθέσεις εναντίον του συριακού στρατού, καταλαμβάνοντας γρήγορα δεκάδες κοινότητες και ένα μεγάλο τμήμα του Χαλεπιού, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης στη Συρία.

Πρόκειται για τις σφοδρότερες επιθέσεις ανταρτών στη Συρία τα τελευταία χρόνια, εγείροντας ανησυχία για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης του εμφυλίου, ο οποίος ξεκίνησε το 2011 και μέχρι σήμερα έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 500.000 ανθρώπους υποχρεώνοντας εκατομμύρια άλλους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαξίμου 2015: Το απειλητικό μήνυμα πανίσχυρου εκδότη που «πάγωσε» κορυφαίο υπουργό του Αλέξη Τσίπρα – Η αλήθεια για τους εκβιασμούς στα media

Πρωτοκλασάτος υπουργός δείχνει SMS εκδότη με έμμεση απειλή για πρωτοσέλιδο. Το περιστατικό που αποκαλύπτει πώς λειτουργούσε η πίεση.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην υπόθεση «εκβιασμού» της Ζέττας Μακρή – Κλειδί το τιμολόγιο που παρουσίασε ο δημοσιογράφος

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή από δημοσιογράφο. Ο κατηγορούμενος παρουσιάζει τιμολόγιο και κάνει λόγο για εμπορική συμφωνία. Όλα θα κριθούν στο Αυτόφωρο. Οι ισχυρισμοί και η αντίδραση της βουλευτού.

Ναύαρχος Αποστολάκης: Σοβαρές καταγγελίες για τις επιπτώσεις του έργου του Λάτση – Ποιος πληρώνει τις ρήτρες εκατομμυρίων ευρώ;

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης καταγγέλλει τα προβλήματα των έργων στο Ελληνικό: κυκλοφορία, ηχορύπανση, πλημμύρες και απώλεια πρασίνου.

Ο Μάκης Βορίδης στη «Γη της Ελιάς»; Παραιτήθηκε και πάει… Μάνη με ρόλο-έκπληξη!

Ο Μάκης Βορίδης παραιτήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και φημολογείται ότι θα παίξει στη "Γη της Ελιάς" ως Επιθεωρητής Επιδοτήσεων!