Το σχέδιο Μητσοτάκη για διαμελισμό του ΠΑΣΟΚ μετά τις πρώτες εκλογές – Ποιοι θα φύγουν και θα πάνε στη ΝΔ

Στο Μέγαρο Μαξίμου τις τελευταίες εβδομάδες εξυφαίνεται το μεγαλύτερο πολιτικό project στην ιστορία της μεταπολίτευσης. Ο σκληρός πυρήνας των συνεργατών του Κυριάκου, είναι πεπεισμένος ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν πρόκειται να συνεργαστεί σε καμία περίπτωση με τη Ν.Δ. υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με απλά λόγια, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση συνεργασίας, με τον Κυριάκο πρωθυπουργό.

Διαβάστε τι αποκαλύπτει ο Κύριος Μάξιμος στο newsbreak.gr:

Η παραδοχή αυτή εκ πρώτης όψεως φαίνεται καταστροφική για το πολιτικό μέλλον της οικογένειας Μητσοτάκη. Ο Κυριάκος όμως έχει αποδείξει ότι μπορεί να επιβιώσει ακόμα και από τις μεγαλύτερες καταστροφές.

Άπαξ λοιπόν και το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη δεν πρόκειται να συνεργαστεί, ώστε να παραμείνει πρωθυπουργός ο Κυριάκος ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος, το Μέγαρο Μαξίμου έχει καταλήξει στην «εναλλακτική». Αυτή δεν είναι άλλη, από τον διαμελισμό του ΠΑΣΟΚ, έπειτα από την πρώτη εκλογική διαδικασία που θα γίνει με απλή αναλογική.

Όταν λοιπόν ο Νίκος Ανδρουλάκης αρνηθεί να συμμετέχει σε κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τότε θα ξεσπάσει επικοινωνιακή καταιγίδα από το σύνολο των συστημικών ΜΜΕ, όπου θα χαρακτηρίζουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, «αρχιτέκτονα της ακυβερνησίας».

Θα ακολουθήσουν δηλώσεις εκλεγμένων βουλευτών του κινήματος, που θα καταδικάζουν την στάση Ανδρουλάκη και θα απαιτούν την είσοδο του ΠΑΣΟΚ σε συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ., αποδεχόμενοι τον Μητσοτάκη ως πρωθυπουργό.

Εάν ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν υποκύψει, τότε ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ θα μεταπηδήσει στη Ν.Δ. εξασφαλίζοντας εκλόγιμες θέσεις στα ψηφοδέλτια, αφού οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με λίστα. Κάτι παρόμοιο με αυτό που έγινε το 2012, όπου ο Αντώνης Σαμαράς παρά το Βατερλώ των πρώτων εκλογών, απορρόφησε το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη, εξασφαλίζοντας στους υποψήφιους βουλευτές της, εκλόγιμες θέσεις την δεύτερη Κυριακή. Μόνο που τώρα θα έχουμε να κάνουμε με εκλεγμένους βουλευτές και όχι πολιτευτές.

Για να επιτύχει λοιπόν αυτό το σχέδιο της ιδιότυπης αποστασίας, θα πρέπει την πρώτη Κυριακή η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ να περιέχει όσο το δυνατόν περισσότερους πρόθυμους να «αποστατήσουν» την δεύτερη Κυριακή. Ο επικοινωνιακός μηχανισμός του Μαξίμου λοιπόν, πριν από τις πρώτες εκλογές, θα προβάλλει δεόντως στο σύνολο των πανελλαδικών καναλιών και στις φιλικές του εφημερίδες, συγκεκριμένα πρόσωπα – υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – από όλη την επικράτεια.

Οι λεγόμενοι προεδρικοί, που θα παραμείνουν πιστοί στον Νίκο Ανδρουλάκη, κυριολεκτικά θα «εξαφανιστούν» από την προεκλογική διαδικασία, με απώτερο στόχο να μην εκλεγούν την πρώτη Κυριακή.

Πρόκειται για ένα τολμηρό σχέδιο, το οποίο όμως είναι μονόδρομος για τον Κυριάκο και σύμφωνα με τους στενούς του συνεργάτες, απόλυτα εφικτό. Άλλωστε, λεφτά υπάρχουν.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

Τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αν «πέσει» ο Στέφανος Κασσελάκης «χάνονται»

Η Πυθία αποκαλύπτειΑς μην γελιόμαστε. Τα φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ...

To μαρτυριάρικο παρεάκι της COSMOTE στην Κίμωλο και τα χαμένα εσώρουχα της «κακιάς» μάγισσας με τα κοτσιδάκια

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Το καλοκαίρι έχει μπει...