Το πρόσωπο που επέλεξε ο Μητσοτάκης να είναι επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ

Ειδήσεις «βγήκαν» από την συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους νέους ευρωβουλευτές που εξελέγησαν από τις εκλογές της 9 Ιουνίου.

Αρχικάο πρωθυπουργός επέλεξε ως νέο επικεφαλής της ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας την Ελίζα Βόζεμπεργκ, θέση που μέχρι πρόσφατα κατείχε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος συμμετείχε στην σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου μέσω τηλεδιάσκεψης καθώς βρίσκεται στις Βρυξέλλες.

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε και κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Ε. Βόζεμπεργκ πέρα από την συνολική συζήτηση που είχε με όλους τους ευρωβουλευτές, στην οποία την ευχαρίστησε για τον αγώνα που έδωσε και της εξέφρασε την εμπιστοσύνη του για τη νέα θέση που της αναθέτει.

Ο Γιώργος Αυτιάς αναλαμβάνει τα θέματα οικονομίας, η Ελεονώρα Μελέτη τα κοινωνικά θέματα και ο Δημήτρης Τσιόδρας θέματα που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή καθώς η πράσινη συμφωνία θα είναι το νέο σημείο τριβής στους κόλπους του ΕΛΚ. Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης διατηρεί το χαρτοφυλάκιο που είχε και στην προηγούμενη ευρωβουλή.

Ο Άκης Σκέρτσος θα λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος μεταξύ της κυβέρνησης και της ευρωομάδας.

Ο κ.Μητσοτάκης ζήτησε καλύτερη συνεργασία των ευρωβουλευτών, προκειμένου να γίνεται γνωστό το έργο που παράγουν στην Ελλάδα ενώ εξήρε τον αγώνα που έδωσαν η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και η Ελίζα Βόζεμπεργκ στο ευρωκοινοβούλιο για τα θέματα του κράτους δικαίου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ