Το Πεκίνο προγραμματίζει την κατασκευή ενός αγωγού υδρογόνου με μήκος μεγαλύτερο των 400 χιλιομέτρων

Η Κίνα προγραμματίζει να κατασκευάσει έναν αγωγό υδρογόνου με μήκος μεγαλύτερο των 400 χιλιομέτρων με στόχο τη διευκόλυνση της μεταφοράς καθαρής ενέργειας από τις πλούσιες σε καθαρά καύσιμα δυτικές κινεζικές περιοχές, προς τις περιοχές της Ανατολικής Κίνας που έχουν μεγάλες ενεργειακές ανάγκες.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του προγράμματος αυτού βρίσκεται η μεταφορά υδρογόνου από την περιοχή Ουλάνκαμπ που βρίσκεται στα βόρεια της Αυτόνομης Περιφέρειας της Εσωτερικής Μογγολίας προς το Πεκίνο.

Πρόκειται για τον πρώτο αγωγό υδρογόνου μεγάλων αποστάσεων στην Κίνα, που θα διασχίζει διαφορετικές επαρχίες και περιοχές, δήλωσε ο Μα Γιονγκσένγκ πρόεδρος της Sinopec που θα είναι ο διαχειριστής του αγωγού.

Η Sinopec είναι η μεγαλύτερη εταιρία διυλιστηρίων πετρελαίου στην Κίνα.

Ο αγωγός αυτός, στο πρώτο στάδιο της λειτουργίας του θα μπορεί να διαχειριστεί 100.000 τόνους υδρογόνου κάθε χρόνο, ενώ υπάρχει μακροπρόθεσμα η δυνατότητα αύξησης της μεταφορικής του ικανότητας στους 500.000 τόνους.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;