Το νέο πόρισμα «βόμβα» για τα Τέμπη προκαλεί σοβαρά ερωτήματα

«Σχεδόν δεν περνάει μέρα χωρίς να έρχεται στο φως κάποια νέα, συγκλονιστική πλευρά του εγκλήματος στα Τέμπη, σχετικά με τους τραγικούς χειρισμούς των αρμόδιων αρχών, και των πολιτικών προϊσταμένων τους ακόμα κι όσον αφορά την ταυτοποίηση των θυμάτων», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Το νέο πόρισμα – βόμβα για τα Τέμπη του καθηγητή Μανώλη Παπαδάκη από το Πανεπιστήμιο του Χιούστον προκαλεί νέα ερωτήματα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατία», το πόρισμα, που ήδη κατατέθηκε στον ανακριτή, εντοπίζει κενά στην ταυτοποίηση των δειγμάτων dna που συλλέχθηκαν στον χώρο της τραγωδίας και θέτει σοβαρά ερωτήματα ακόμα και για τον ακριβή αριθμός των νεκρών», σημειώνει.

Επιπλέον επισημαίνει ότι «κυρίως, όμως, διαπιστώνει με υψηλότατο ποσοστό βεβαιότητας, πως ο θάνατος πολλών από τα θύματα προήλθε από τις εκρήξεις που προκάλεσαν τα εύφλεκτα υλικά, και όχι από τη σύγκρουση αυτή καθ’ αυτή».

«Τα εύφλεκτα υλικά, που μεταφέρονταν παράνομα η εμπορική αμαξοστοιχία, των οποίων την ύπαρξη αρχικά αρνήτω η κυβέρνηση και που ακόμα δεν ξέρουμε ποιος ήταν ο παραλήπτης τους», προσθέτει η αξιωματική αντιπολίτευση και δηλώνει πως στηρίζει «τον αγώνα των συγγενών των θυμάτων που δεν σταματούν, με υψηλό προσωπικό και συναισθηματικό κόστος, να διερευνούν κάθε πλευρά της τραγωδίας ζητώντας επιτακτικά να αποδοθεί δικαιοσύνη».

«Δικαιοσύνη και κάθαρση που δεν θα έλθει αν η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης δεν φτάσει ως το τέλος κι αν δεν κληθούν να απολογηθούν στον φυσικό δικαστή οι υπαίτιοι. Αυτό όμως απαιτεί πολιτικό θάρρος και κοινωνική ευαισθησία που η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία προστατεύει με κάθε μέσο τους υπουργούς της, έχει αποδείξει πολλάκις πως δεν διαθέτει», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Εντωμεταξύ οργισμένη επιστολή έστειλε η Μαρία Καρυστιανού στην ΕΡΤ, η οποία δεν μετέδωσε ούτε ένα λεπτό από την συνέντευξη τύπου της περασμένης Τετάρτης στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ) για την συγκέντρωση 1.500.000 υπογραφών από τους Έλληνες πολίτες για τα Τέμπη, που ζήτησαν την τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών μέσω του δικαιώματος της λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας, όπως προβλέπεται στο άρθρο 73 παρ. 6 του Συντάγματος. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

To μαρτυριάρικο παρεάκι της COSMOTE στην Κίμωλο και τα χαμένα εσώρουχα της «κακιάς» μάγισσας με τα κοτσιδάκια

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Το καλοκαίρι έχει μπει...

Ο πόλεμος του Στέφανου Κασσελάκη στο deal της Attica Bank είναι πόλεμος (και) στον Αλέξη Τσίπρα

PeriodistaΤις προάλλες εξηγήσαμε για ποιους λόγους ο Στέφανος Κασσελάκης...