Το Κυπριακό στην ατζέντα στη συνάντηση Μητσοτάκη – Γκουτέρες

Στις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός ο οποίος θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρες.

Κατά τις συναντήσεις του στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πλήρη συνεννόηση με την κυπριακή κυβέρνηση έθεσε σε πρώτο πλάνο την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό στο πλαίσιο των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών.

Σε δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι ζητά μετ` επιτάσεως την πλήρη συμμόρφωση των Σκοπίων στη συμφωνία των Πρεσπών ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν απώλειες στην άμυνα της χώρας λόγω της ενίσχυσης της βοήθειας στην Ουκρανία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 20 Ιουλίου θα μεταβεί στην Κύπρο και θα είναι παρών στις εκδηλώσεις καταδίκης της παράνομης τουρκικής εισβολής στη Μεγαλόνησο.

Η Ελληνική Κυβέρνηση εξακολουθεί και στηρίζει την επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ των δύο κοινοτήτων στη βάση των ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχετικά με τη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το Κυπριακό ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί και στηρίζει την επανέναρξη των συνομιλιών των δυο κοινοτήτων, προφανώς στη βάση των ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Θα έχω την ευκαιρία να βρεθώ στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου το βράδυ για να συμμετέχω σε μια εκδήλωση που θα γίνει στο Προεδρικό Μέγαρο και από εκεί και πέρα θα συζητήσω αύριο με τον Γενικό Γραμματέα για το πώς μπορεί να συμβάλει για να κλείσει αυτή η μεγάλη πληγή, 50 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και να υπάρξει βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος».

«Αυτό που είναι επιβεβλημένο είναι να ξεκινήσουν οι συνομιλίες των δυο κοινοτήτων», επεσήμανε ο Πρωθυπουργός.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού