Το Ισραήλ χτύπησε με πύραυλο το Ιράν

Η πολεμική απάντηση από το Ισραήλ άρχισε, καθώς αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στο CBS ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε πύραυλο κατά του Ιράν.

Συγκεκριμένα, ακούστηκαν εκρήξεις στην πόλη Ισφαχάν. Η Τεχεράνη έχει ενεργοποιήσει την αεράμυνά της. Ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στη συγκεκριμένη πόλη είναι ασφαλείς.

Το κρατικό δίκτυο IRIB επικαλούμενο «αξιόπιστες πηγές» μετέδωσε επίσης ότι οι «ισχυροί κρότοι που ακούγονται σε πολλές περιοχές της χώρας ήταν το αποτέλεσμα της ενεργοποίησης της αεράμυνας, που απέκρουσε πολλά μικρά drones και όχι επίθεσης με πύραυλο.

Προς το παρόν το Ιράν υποστηρίζει ότι δεν έχει δεχθεί πυραυλική επίθεση.

Παράλληλα, σειρήνες ακούστηκαν στο βόρειο Ισραήλ – οι οποίες όμως αποδόθηκαν από τον ίδιο τον ισραηλινό στρατό σε εσφαλμένο συναγερμό. Η σκέψη όλων ήταν πως επρόκειτο ίσως να υπάρξει επίθεση από τη Χεζμπολάχ, που δρα από τον Λίβανο, και συχνά εκτοξεύει ρουκέτες.

Το Ιράν είχε διαμηνύσει πως σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση από το Ισραήλ, θα προβεί και το ίδιο σε αντίποινα.

Όλες αυτές τις ημέρες ειδικοί προειδοποιούσαν πως μία τέτοια εξέλιξη θα σήμαινε την αρχή περιφερειακού πολέμου στη Μέση Ανατολή. Σύσσωμη η διεθνής κοινότητα καλούσε τις δύο πλευρές σε αυτοσυγκράτηση.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ