Το ΕΣΡ τη «χάρισε» σε ΣΚΑΪ και Αυτιά για τα ομοφοβικά σχόλια κατά Κασσελάκη

Ο ΣΚΑΪ δεν παραβίασε διατάζεις του νομικού πλαισίου που αφορούν στην «δυσμενή διάκριση σε βάρος προσώπου λόγω γενετήσιου προσανατολισμού» αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Σύμφωνα με το topontiki.gr, το ΕΣΡ εξέτασε την υπόθεση του ΣΚΑΪ με αφορμή τα σχόλια του Γιώργου Αυτιά στο πλαίσιο της εκπομπής «Καλημέρα» για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, σχετικά με την θητεία του στο στρατό, τα οποία είχαν προκαλέσεις αντιδράσεις και τότε θεωρήθηκαν ως ομοφοβικά.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Οκτωβρίου 2023 ο Γιώργος Αυτιάς είχε πει με αφορμή την κατάταξη του Στέφανου Κασσελάκη στο κέντρο εκπαίδευσης στη Θήβα:

«Φαντάζεστε τι έχει να γίνει στη Θήβα; Όταν εκεί θα παρουσιαστεί; Στη Θήβα δε, υπάρχει και γυμναστήριο για τους φαντάρους, τους νεοσύλλεκτους και πολύ σωστά το έχουνε κάνει, όπου εκεί να δούμε τι μέλλει γενέσθαι. Τον τιμάει όμως ότι πάει στρατό».

Με ψήφους 7 προς 2 το ΕΣΡ έκρινε πως όσα μεταδόθηκαν από την εκπομπή του ΣΚΑΪ δεν ήταν ομοφοβικά σχόλια και στο αιτιολογικό της απόφαση του, το Συμβούλιο εξηγεί πως «ο τρόπος με τον οποίο διατυπώνει τη σκέψη του ο παρουσιαστής δεν παραπέμπει σε ομοφοβικό σχόλιο, καθώς ο
πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κρύψει μεν το σεξουαλικό του προσανατολισμό, ταυτόχρονα όμως έχει κάνει γνωστό ότι αθλείται πηγαίνοντας σε γυμναστήριο.

Επομένως συνάγεται ότι το σχόλιο του παρουσιαστή αφορά τη δυνατότητα του Σ. Κασσελάκη να αθλείται εντός του στρατοπέδου της Θήβας.

Συνεπεία των ανωτέρω κρίνεται ότι η εκπομπή δεν προέβη σε δυσμενείς διακρίσεις σε βάρος προσώπου λόγω γενετήσιου προσανατολισμού».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ