Το ΔΝΤ προειδοποιεί για την παγκόσμια οικονομία

Βέβαιη νιώθει η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, για τις οικονομικές προοπτικές παρά την αποσταθεροποίηση από τον πόλεμο και τις γεωπολιτικές εξελίξεις, καθώς η παγκόσμια οικονομία έχει παραμείνει ανθεκτική, όπως δήλωσε.

«Ενώ οι αβεβαιότητες συνεχίζουν να είναι αυξημένες, μπορούμε να είμαστε λίγο πιο σίγουροι για τις οικονομικές προοπτικές διότι η παγκόσμια οικονομία έχει υπάρξει εκπληκτικά ανθεκτική», ανέφερε η επικεφαλής του ΔΝΤ σε ομιλία της στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής Κυβερνήσεων στο Ντουμπάι.

Όσον αφορά στη σύγκρουση στη Γάζα, η Γκεοργκίεβα προειδοποίησε για διεύρυνση των συνεπειών του πολέμου.

«Αυτή η εξαιρετικά αβέβαιη στιγμή επιτείνει τις προκλήσεις οικονομιών που ακόμα ανακάμπτουν από τα προηγούμενα σοκ. Και η περαιτέρω διεύρυνση της σύγκρουσης θα επιδείνωνε την οικονομική ζημιά», τόνισε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαξίμου 2015: Το απειλητικό μήνυμα πανίσχυρου εκδότη που «πάγωσε» κορυφαίο υπουργό του Αλέξη Τσίπρα – Η αλήθεια για τους εκβιασμούς στα media

Πρωτοκλασάτος υπουργός δείχνει SMS εκδότη με έμμεση απειλή για πρωτοσέλιδο. Το περιστατικό που αποκαλύπτει πώς λειτουργούσε η πίεση.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην υπόθεση «εκβιασμού» της Ζέττας Μακρή – Κλειδί το τιμολόγιο που παρουσίασε ο δημοσιογράφος

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή από δημοσιογράφο. Ο κατηγορούμενος παρουσιάζει τιμολόγιο και κάνει λόγο για εμπορική συμφωνία. Όλα θα κριθούν στο Αυτόφωρο. Οι ισχυρισμοί και η αντίδραση της βουλευτού.

Ο Μάκης Βορίδης στη «Γη της Ελιάς»; Παραιτήθηκε και πάει… Μάνη με ρόλο-έκπληξη!

Ο Μάκης Βορίδης παραιτήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και φημολογείται ότι θα παίξει στη "Γη της Ελιάς" ως Επιθεωρητής Επιδοτήσεων!

Ναύαρχος Αποστολάκης: Σοβαρές καταγγελίες για τις επιπτώσεις του έργου του Λάτση – Ποιος πληρώνει τις ρήτρες εκατομμυρίων ευρώ;

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης καταγγέλλει τα προβλήματα των έργων στο Ελληνικό: κυκλοφορία, ηχορύπανση, πλημμύρες και απώλεια πρασίνου.