Το απόλυτο φιάσκο των κυρώσεων της Δύσης – Η Παγκόσμια Τράπεζα συμπεριέλαβε τη Ρωσία στις κορυφαίες οικονομίες του κόσμου

Το φιάσκο και η καταφανής αναποτελεσματικότητα των κυρώσεων, που έχουν επιβληθεί στην Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία, καταδεικνύεται πανηγυρικά. Η Παγκόσμια Τράπεζα αναγνώρισε την Ρωσία χώρα υψηλού εισοδήματος και την συμπεριέλαβε στις κορυφαίες οικονομίες του κόσμου.

Η αναβάθμιση αυτή από έναν κεντρικό πυλώνα της διεθνούς χρηματοοικονομικής πολιτικής της Δύσης επισφραγίζει την αποτυχία των κυρώσεων, στις οποίες εμμένουν ΗΠΑ και ΕΕ, και πυροβολούν… τα πόδια τους.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, το ρωσικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 3,6% ενώ εμπόριο και χρηματοπιστωτικός τομέας ανακάμπτουν.

Η ρωσική οικονομία όχι μόνον κατάφερε να υπερκεράσει τις κυρώσεις, αλλά ακολουθεί αναπτυξιακή πορεία ανερχόμενη από την κατηγορία «υψηλού μεσαίου εισοδήματος» στις χώρες «υψηλού εισοδήματος», σύμφωνα με έκθεση των οικονομολόγων της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ισότιμη στην G7

Πλέον η Ρωσία βρίσκεται στην ίδια κατηγορία με τις κορυφαίες οικονομίες του πλανήτη, ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία και τις άλλες χώρες της G7 και της ΕΕ. Η Ρωσία έχει υπερβεί τα 14.000 δολάρια κατά κεφαλήν εισόδημα, όριο που θέτει η Παγκόσμια Τράπεζα για μια χώρα ανεπτυγμένη.

«Η οικονομική δραστηριότητα στην Ρωσία επηρεάστηκε από την μεγάλη αύξηση της στρατιωτικής δραστηριότητας το 2023» αναφέρουν αναλυτές της Παγκόσμιας Τράπεζας, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι δεν ήταν μόνον η στρατιωτική βιομηχανία εκείνη που έδωσε ώθηση στην ρωσική οικονομία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ